ABD Matematik Birliği ve Nebraska Üniversitesi’nin düzenlediği 61. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda Bursa İnegöllü öğrenciler 4 madalya kazandı. Türkiye’deki sınavları İstanbul Şehir Üniversitesinde yapılan olimpiyata, bu yıl 86 ülkenin 6 bin okulundan toplam 350 bin ilköğretim öğrencisi internet üzerinden katıldı.

Özel Nilüfer Eğitim Kurumları’na bağlı Özel Safvet Ortaokulu öğrencileri olimpiyatlarda 1 altın, 2 gümüş, 1 bronz toplam 4 madalya kazandı. Yarışmada madalyalar Türkiye, Güney Kore, Çin, Amerika, Kanada, Rusya ve Tayvanlı öğrenciler arasında paylaşıldı.

Özel Nilüfer Safvet Müdürü İsmail Göbül, öğrencilerin başarısının okul, Bursa ve Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti. Göbül, “Bu olimpiyat dünyada kabul gören önemli bir yarışma. Bizler öğrencilerimizin eğitim-öğretimini her anlamda takip ediyoruz. Bu tip yarışmalara hazırlayıp katılımını sağlayarak gelecekleri adına önemli adımlar atıyoruz. Önceki ay açıklanan TEOG sonuçlarına göre bu öğrencilerimizin ikisi tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye 1. si olmuşlardı. Matematik Olimpiyatı'ndaki bu başarıları hem bizleri ve hem Nilüfer Safvet Ailesi'ni haklı olarak gururlandırdı” dedi.