Kilis'te ilk kez geçen yıl 7 Aralık Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen "Peçiç Turnuvası'nın ikincisi de gerçekleştirildi. Yöresel bir oyun olan peçiç, kökleri çok eskilere dayanan, bir şans ve strateji oyunu olarak biliniyor. Peçiç, deniz kabuğunu andıran 6 adet taşın zar yerine kullanıldığı, karelere ayrılmış 4 parça ve her parçası da 24 kareye ayrılmış biz bezin üzerinde, karşılıklı dörder taşla oynanıyor.

Peçiç Öğrenci Topluluğu tarafından Nevruz Şenliği kapsamında düzenlenen turnuva, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç'in katılımıyla Kilis Evi'nde gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ile Peçiç Topluluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Mehmet Erol'un sembolik maçıyla başlayan Peçiç Turnuvası sonunda, dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Turnuva sonunda 1. olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Kaplan'ın ödülü Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç tarafından, 2. olan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi Melek Güzelöz'e ödülü İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat tarafından, 3. olan M. R. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Meral Can'a ise ödülü İl Müftüsü Mahmut Karatepe tarafından verildi.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, peçiç turnuvasını düzenlemelerindeki amaçlarının, kökleri çok eskilere dayanan bu yöresel oyunu, üniversite gençliğine ve yeni kuşaklara tanıtmak ve aktarmak olduğunu söyledi. Peçiç turnuvasını geleneksel hale getirdiklerini belirten Güvenç, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenleri ve turnuvaya katılan öğrencileri de kutladı.