Geçmişte Türkler tarafından Altın Yol ve İpek Yolu olarak da adlandırılan güzergah üzerinde bulunan yaklaşık 700 yıllık tarihi Kurt Köprüsü bağlantı yolunun ihalesinin yapıldığını bildirdi. Havza Belediye Başkanı Murat İkiz; “Köprünün bağlantı yolu yapım işi ihalesi Kara yolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldı.” dedi.

Başkan Murat İkiz, İstavroz Çayı üzerindeki Türkiye'nin tek mihraplı köprüsü olan tarihi Kurt Köprünün Samsun Bafra kara yolundan bağlantısını sağlayacak 12 kilometrelik bağlantı yolu ihalesinin Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirtti. İhale ile ilgili olarak teknik bilgiler veren İkiz yaklaşık 12 kilometre uzunluğundaki yolun yapımı için toprak tesviye işleri kapsamında 1 milyon 290 bin metreküp kazı ve 22 bin 500 metreküp taş dolgu, köprü, menfez gibi sanat yapılarının ve üstyapı işlerinin yapılacağını belirterek; “İnşallah ilçe turizmine önemli katkı sağlayacak olan Tarihi Kurt Köprü bağlantı yolu yer tesliminden itibaren 6 yüz gün içerisinde tamamlanacak." dedi.

Geçmişte Türkler tarafından Altın Yol ve İpek Yolu olarak da adlandırılan güzergah üzerinde bulunan yaklaşık 700 yıllık tarihi köprü, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından restore etmişti. Fakat mevcut yol güzergahı olduğu için köprüyü ziyarete giden vatandaşlar araçlarını uzağa bırakıp yaya olarak, gidiyordu. Tarihi ve turistik özelliği olan bu köprünün restoresinin ardından yol için çalışmalar başlatıldı.

Kayabaşı Mahallesinde bulunan tarihi Kurt Köprü’nün yöre turizmi açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Başkan İkiz; “ Yörenin turizminin gelişmesine katkı sağlayacak yolun bir an evvel bitirilmesi önemli.” ifadelerini kullandı.