Samsun'un Havza ilçesinde Havza Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir seminer düzenlendi. Düzenlenen seminerin ana konusu olan 'Mutlu ailenin sırları' isimli seminere tüm bayanlar davet edildi.

Havza Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda düzenlenen ve konuşmacı olarak Psikolog - Aile Danışmanı Halise Mutlu’nun katıldığı seminere Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk, Havza’da görevli bayan din görevlileri ve Havzalı bayanlar katıldılar.

Seminer öncesi bir konuşma yapan Kocatürk, İslam dinin bayanlara çok önem verdiğine değinerek; “Dinimizde bayanlarımızın ayrı bir yeri vardır. “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” diye buyrulmuştur. Bu dinimizin kadına göstermiş olduğu değerin en büyük göstergesidir. Bayanlarımızın eğitimleri de bizler için önemli. Bir bayan ne kadar eğitimli olursa o bayanın yaşadığı toplum o kadar eğitimli olur. Bu bilinç ile bayanlara yönelik kurslarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Şu an bayanlarımıza yönelik 53 kursumuz halen devam etmekte.” dedi.

Psikolog - Aile Danışmanı Halise Mutlu tarafından 'Mutlu ailenin sırları' seminerinde katılımcılara İslam’da kadının yeri, aile içi ilişkiler, çocuk eğitimi gibi konularda bilgiler aktarıldı.