Açılış etkili bir sunum ve etkinlik içerisinde yapıldı. Kuran´ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış töreni, mehter takımının kalpleri fetheden marşlarıyla devam etti. Açılış konuşmasını Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin AKKURT yaptı. Akkurt konuşmasında din eğitiminin, Cumhuriyet tarihimizin ilk yıllarından günümüze kadar geçtiği merhalelerden bu günlere gelişini ve günümüzdeki durumunu gündeme getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, 80. Yıl İmam Hatip Ortaokulu´nda 250 öğrencinin eğitim gördüğünü ve ara sınıflara nakikllerin devam ettiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü´nün sözleri ara ara dinleyenlerin yoğun ilgisi ve tezahüratlarıyla kesildi.

İl Milli Eğitim Müdürü´nün konuşmasının ardından İlçemize yeni tain olan Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet TÜRKÖZ kürsüde söz aldı. TÜRKÖZ´ün konuşması daha çok öğrencilere ve öğrencilerin başarısına yönelik oldu. Öğrencilik hayatı süresinin temel noktasının sınav olduğunu dile getiren Türköz, öğrencilere daha başarılı olmaları için daha çok çalışmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu. Daha sonra kürsüye davet edilen Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı GÜVENÇ sözlerine tüm milli eğitim camiasının yeni eğitim öğretim yılını kutlayarak başladı. Etkili bir hitapla sözlerine devam eden Güvenç, Ortaöğretimde başörtüsü serbestliğinin müjdesini vermesinin üzerine öğrenci ve velilerden yoğun ilgi topladı.

Hitap ve sunumlardan sonra İl Müftüsü Muhammed GEVHER kısa bir konuşmanın ardından dua ederek sunumunu tamamladı. Son olarak yine mehteran gösterisiyle açılış programına son verildi.

Açılışa Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Oniki Şubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu İlçe Şube Müdürleri Mehmet İspir ve Yahya Dertli ile iş adamları, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.