Beldede oğluyla birlikte yaşayan 9 çocuk, 47 torun sahibi 87 yaşındaki Hüsne İşal, ilerleyen yaşına rağmen kentten getirilen ekmekleri satarak para kazanmaya çalışıyor. İşal'in eylül ayında gazetelerde yer alan ''okuma yazma öğrenmek istiyorum'' şeklindeki isteği üzerine Türkoğlu Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Evinin bir bölümü sınıf haline getirilen İşal, görevlendirilen öğretmenden hafta içi günde 1 saat ders almaya başladı.
     Hayatının en mutlu günlerini yaşadığını ifade eden Hüsne nine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okuma-yazma bilmediği için yıllardır zorluk çektiğini ifade etti. Şimdiye kadar böyle bir fırsatının olmadığını anlatan İşal, şöyle konuştu:
     ''Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Evimin bir bölümünü sınıf haline getirdiler. Havalar güzel olduğu için öğretmenimle beraber şimdilik balkonda çalışıyoruz. Bana verilen bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Ekmek satarak hayatımı kazanmaya çalışıyorum. Ama okuma-yazma bilmediğim için çok zorlanıyordum. Bu yüzden hesabı tespihle yapmak zorunda kalıyordum. Ama artık inşallah defter kalemle bu işi yapacağım.''
    
     -''Çocuklara örnek olmak istiyorum''
    
     Geçmişte imkanların kısıtlı olduğunu ancak şimdi Türkiye'nin çok önemli yerlere geldiğine şahit olduğunu dile getiren İşal, ''Çocukluğumuzda her yerde okul yoktu. Okula gitmek gerçekten güçtü. Okula gitmek için şehirlere gitmek gerekiyordu. Ancak şimdi devletimiz okulu vatandaşın ayağına getiriyor. Çocuklarımız için büyük bir fırsat. Hiç kimsenin cahil kalmaması lazım. Ben de çocuklara örnek olmak istiyorum. Öğrenme azmim evlatlarımıza ve onlardan doğanlara ibret olsun'' diye konuştu.
     Hüsne İşal'i evinde ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kuyubaşıoğlu ise kendisini gazetelerde çıkan haberle tanıdıklarını belirterek, ''İlerleyen yaşına rağmen içindeki okuma azminden çok etkilendik. Bunun üzerine evine bir sınıf oluşturduk ve Yeşilyöre beldesinde görev yapan öğretmenimizi bunun için görevlendirdik. Kendisi hafta içi her gün 1 saat ders alıyor. Hüsne ninemizde büyük bir heyecan var ve bu heyecanın boşa çıkarılmaması gerekiyordu'' dedi.
     Öğretmen Esma Yıldız ise gönüllü olarak eve geldiğini ve Hüsne ninenin öğrenme aziminden çok etkilendiğini anlattı.