Türkiye genelinde Peygamber Yolu Derneği'nin hayata geçirdiği ve bu yıl ikincisi düzenlenen 'Herkes O'nu okuyor' adlı kitap okuma yarışması Kars'ta düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Yarışmanın Kars ayağı organizatörü Ay Işığı Eğitimciler Derneği (AED) Başkanı Ahmet Koç, 9 yaşından 75 yaşına kadar herkesin Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatını okumaya ww.herkesonuokuyor.com adresine 7 referans koduyla kayıt yaptırarak başladığını söyledi. Koç, geçen yıl 10 bin kişiye Efendiler Efendisi'nin hayatını okutma bahtiyarlığına eriştiklerini, bu yılda aynı hedefe ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Koç yaptığı basın toplantısında, "Herkes O'nu okuyor yarışmasının Kars ayağını geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ay Işığı Eğitimciler Derneği olarak başlatmış bulunuyoruz. Efendiler Efendisi, Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatının okunup, bilinmesini amaçlayan bu proje bundan 4 yıl önce Karaman'da Eğitim Gönüllüleri Derneği üyelerinin fikriyle ortaya çıkmıştı. Günümüzde Türkiye ve Dünyanın çeşitli ülkelerinde kabul görmüştür." dedi.

'2 MİLYON KİŞİ HZ. MUHAMMED (S.A.V.)'İN HAYATINI OKUDU'

Geçen yıl birincisi düzenlenen yarışmada 9 yaşından 75 yaş üzeri okuyucuya kadar 2 milyonun üzerinde insanın Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatını okuduğunu aktaran Koç, "Hususen Kars ilimizde ise 10 bin üzerinde vatandaşımıza iki cihan serverinin hayatını okuttuk. Bu yarışma ile Muhammedi ruhun unutturulmamasını, kalemlerin onu yazmasını, dillerin onu söylemesini, ve gözlerin onu okumasını amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl 3 kategoride düzenlenen yarışmanın bu yıl, ilkokul, orta okul, lise ve yetişkin şeklinde 4 kategoride yapılacağını hatırlatan Koç, lise ve yetişkin kategorisinin seçmeli olarak belirlendiğini, yarışma ödüllerinin ise 2 Umre, 3 Ipad mini, 10 fotoğraf makinesi, 10 tablet, 10 tane 100 TL'lik hediye çeki, 10 çeyrek altın ve 10 kol saati olarak toplam 55 hediye olduğunu kaydetti.