Dünyanın en büyük global işletme eğitimi ağı olan AACSB International, işletme eğitiminin geleceği hakkındaki sanayi çapındaki vizyonunu açıkladı.
AACSB International Yönetim Eğitimi Komitesi Başkanı, IE İşletme Okulu Dekanı Santiago Iniguez de Onzono, "İşletme eğitimi, son on yılda büyük bir değişim yaşamıştır ve okullar, pozitif ekonomik ve sosyal etki yaratmaları anlamında giderek artan bir baskıya maruz kalmaktadır. Şu anda dünya çapındaki pek çok işletme okulu, bu zorluğun üstesinden gelmiştir. Daha açık ve net bir yolun belirlenmesi ve izlenmesi sayesinde kolektif vizyon, değişimin hızlanmasına yardımcı olacak ve yenilikçilik ve topluma daha anlamlı katkılar sağlaması yönünde işletme okulları açısından kilit bir kaynak olacaktır" dedi.
Yeni yayınlanan "A Collective Vision for Business Education," (İşletme Eğitimi için Kolektif Vizyon) adlı raporda vizyon tarafından işletme okullarının yerine getirmesi gereken ve aşağıda belirtilenlerin de dahil olduğu beş önemli rol şunlar:
"Yeniliğin Katalizörleri: Girişimcilik ve yönetim inovasyonu, gelecekte yeni işletmelerin oluşturulması ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacaktır. Çok disiplinli yaklaşımları, ağları ve sektörler arası bir araya gelebilme gücü sayesinde işletme okulları, toplumdaki inovasyonun güçlendirilmesinde lider rol üstlenebilen önemli bir varlık niteliğindedir.
Bilginin Eş Yaratıcıları: Günümüzün işletme, ekonomik ve sosyal ortamı, karmaşık ve çok disiplinli sorularla karşı karşıyadır. Endüstri ve uygulamanın kesiştiği yerde işletme okullarının bilgi üretiminde organizatör ve ortak olarak konumlanmasıyla birlikte yeni fikirler ortaya çıkacaktır.
Yaşam Boyu Öğrenme Merkezleri: İşletme okulları, birbirinden çok fazla farklılığa sahip olan bireylerin kariyer döngülerinin farklı noktalarındaki öğrenme fırsatlarına katkı sağlama potansiyeline sahiptir. İşletme okulları, uzmanlık ve deneyimleri birleştirerek öğrenme ve bilgi alışverişi olanaklarını arttıracaktır.
Liderliğin Liderleri: Her konumdaki liderler, liderlik gelişiminin arkasında yer alan daha etkin bilimden faydalanabilecektir. İşletme okulları, yönetici eğitimi deneyimleri, ilgili alana ait bilgileri ve sanayi bağlantıları sayesinde etkin liderliğe ilişkin yeni fikirler ortaya koyabilir ve liderlerin eğitildiği ve yetiştirildiği ortamlar oluşturabilirler.
Global Refah Sağlayıcıları: İşletmenin, geniş çaplı toplumsal hedeflerin ve sosyal zorlukların ele alınmasında daha aktif bir katılımcı olması beklenmektedir. İşletme okulları, öğrencileri daha da iyisi için yönetim becerilerini kullanmaya teşvik ederken etkin, etik organizasyonlara ilişkin de fikirlerin geliştirilmesine de liderlik yapmalıdır".