Almanya'nın Heidenheim şehrinde 2016 seçim hazırlıklarını yapan Baden-Württemberg (BW) SPD heyetinden BW Uyum Bakanı Bilkay Öney’in de aralarında olduğu bir grup, Aalen DİTİB Merkez Camii’nde yapılan Aalen Belediyesi’nin proje tanıtım programına katıldı. Programda SPD heyetine, Aalen Büyükşehir Belediye Başkanı Thilo Rentschler’in katılımı ile uyum projeleriyle ilgili bir sunum yapıldı.

Belediye Başkanı Rentschler, Fransa’da yaşanan üzücü olayların ardından yeni açılışını gerçekleştirdikleri Aalen hastane mescidi ve çoğunluğu hayata geçirilmiş olan uyum projelerinin göçmenler için büyük önem taşıdığını vurguladı. Belediye Başkanı, 120 farklı ülkeden insanın ve yaklaşık 4 bin Müslümanın bulunduğu Aalen şehrinde halkın uyum içinde yaşandığını belirtti. Rentschler ayrıca, bunun devamı adına 30 senedir göçmenler bayramının kutlandığını dile getirdi ve diyalog için şehir bahçesi projesinin devam ettiğini hatırlattı. Belediye Başkanı Rentschler, Aalen şehrinin ırk,inanç ve kültür gözetmeden herkese kapılarının açık olduğuna işaret etti.

Programda Muammer Ermiş ve Julia Wilhelm, ‘Azubi statt ungelernt’ adlı projeyi tanıttı. Proje ile ilgili sunumda 2012 yılından bu yana göçmen ailelere mensup gençlerin eğitim ve meslek eğitimine yönlendirildiği, şimdiye kadarda 301 aileye ulaşıldığı, 152 kişiye de meslek eğitim yeri sağlandığı ifade edildi. Programdan sonra Uyum Bakanı Bilkay Öney ve SPD kurmayları camiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.