Kurulduğu 2012 yılından beri adını resmi sınavlardaki yüksek başarısıyla duyurmayı başaran Abdurrahim Karakoç Ortaokulu şimdi de Avrupa Birliği (Erasmus+) proje ortaklığı kazanan tek okul oldu.    
      
İngilizce öğretmeni Recep AKÇAKAYA yaptığı açıklamada “Abdurrahim Karakoç Ortaokulu'nun  Erasmus+ KA201 ( Okul Eğitimi İçin Stratejik Ortaklık ) Projesini kazanan  tek merkez okuldur. Bu proje ile Kahramanmaraş'ın kültürel ve yerel değerleri Avrupa'ya  tanıtılacaktır.” dedi.
        
“Local Reflections of European Common Cultural Heriages and Values” ( AVRUPA'NIN ORTAK KÜLTÜREL MİRASLARININ VE DEĞERLERİNİN YEREL YANSIMALARı) adlı projenin 8 farklı ülkeden 8 farklı okul ortağı mevcut. Proje kapsamında 3 yıl süreyle ülkeler arası öğretmen ve öğrenci hareketlilikleri ve ortak bazı etkinlikler yapılacak. Abdurrahim Karakoç Ortaokulunun yanı sıra projede; İspanya, Fransa, Portekiz, Yunanistan, Polonya, İskoçya ve Litvanya'dan okullar yer alıyor. İlk toplantısı Yunanistan'da yapılacak olan proje kapsamında her ülke kendi yerel miras ve değerlerini tanıtan çalışmalar sunacak. Diğer ülkelerdeki toplantıların ardından 2017 Mayıs ayında tüm okullar Kahramanmaraş'a gelecek ve burada kültürel yansımalarımızı tanıma fırsatı bulacaklar.
      
Şehrimizi ve ülkemizi tanıtmak için çok değerli bir fırsat yakalayan okul şimdiden çalışmalara başladı.