AçıkÖğretim harç ücretleri ve Açıköğretim 2015-2016 kayıt tarihleri hakkında detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. AÖF harc ücretleri ne kadar tıkla öğren...AçıkÖğretim Fakültesi Kayıt tarihleri 2015; AÖF harç ücretleri ne kadar kaç lira belli oldu mu merak ediliyor. AÖF kayıt yenileme işlemleri ve ücretleri ile birlikte AÖF hakkında merak ettikleriniz burada..

AÇIKÖĞRETİM KAYIT TARİHLERİ İÇİN TIKLA 

Açıköğretim Fakültesi yeni kayıt dönemi 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü ile 8 Eylül 2015 Salı arası olarak açıklandı.İkinci üniversite; 9 Eylül 2015 Çarşamba 22 Eylül 2015 Salı arasında kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.İnternet üzerinden AÖF başvurusu yapabilmeniz için internet başvuru sayfasında yer alan ÖSYS Yeni Kayıt bağlantısını tıklayarak başvuruyu gerçekleştirebileceksiniz.

AÖF SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016
Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 28 - 29 Mayıs 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 02 Temmuz 2016

AÖF SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN SON TARİHLER

Güz Dönemi Ara 23 Ekim 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
Güz Dönemi Dönem Sonu 13 Aralık 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
Bahar Dönemi Ara 4 Mart 2016 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.
Bahar Dönemi Dönem Sonu 17 Nisan 2016 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye’de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa’da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

Açıköğretim sistemi nasıl işler?
Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

Açıköğretim fakültesinin diğer üniversitelerden bir farkı yada eksiği var mıdır?
Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıca açıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

Açıköğretim fakültesine nasıl girilir?
Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

Ayrıca daha detaylı bilgi almak için; www.anadolu.edu.tr adresinden faydalanabilirsiniz.

ÖZEL OKULA TEŞVİKTE MADDİ DURUM DAHA ÇOK DİKKATE ALINACAK

- Milli Eğitim Bakanlığınca Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle özel okullar için verilecek teşvikte göz önüne alınacak kriterler yeniden belirlendi. Genel puanlamada öğrencinin akademik başarısı daha az etkili olacak, ailenin toplam geliri ise daha fazla dikkate alınacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliklere ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Yönetmelikte özel okullar ile buralara devam edecek öğrencilere verilecek teşvikle ilgili sistemde bazı değişiklikler yapıldığını bildiren Yelkenci, bu konuda kılavuz yayımlayacaklarını, ağustos ayı içinde de eğitim öğretim teşviki için öğrenci başvuruları almaya başlayacaklarını belirtti.
Yelkenci, ilgili tebliğin yayımlanmasıyla öğrenci başına teşvik miktarını ve öğrenci sayılarını belirleyerek kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.
-"Velinin maddi durumu daha çok etkili olacak"
Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen okul ve öğrencilerin müracaatlarının ağustos ayı içerisinde MEBBİS ve e-Okuldaki modül üzerinden alınacağını bildiren Yelkenci, "Eğitim ve öğretim desteği verilecek asil öğrenciler eylül ayı içerisinde tespit edilecek" dedi.
Eğitim öğretim desteğinden yararlanacaklar için dikkate alınacak kriterlerde düzenlemeye gittiklerini anlatan Yelkenci, geçen yıl öğrencilerin akademik başarısının toplam puanlamayı yüzde 50 oranında etkilediğini, bu yıl ise bu oranın yüzde 26'ya düşürüldüğünü söyledi.
Yelkenci, yeni düzenlemeyle ilgili şu bilgileri aktardı:
"Ailenin toplam gelirinin genel puanlamada oranı, geçen yıl yüzde 10'du bu yıl yüzde 34'e çıkarıldı. Ailede öğrenim gören diğer çocukların oranı ise geçen yıl yüzde 22 iken bu yıl yüzde 20 olarak yeniden belirlendi. Ailede öğrenim gören diğer çocuklar başlığına ise 'açıköğretim veya askeri okul öğrencisi' kriterini de ekledik. Anne ya da babanın MEB personeli olması durumu da yeni bir kriter olarak düzenlemeye eklendi. Puanlama sistemine yeni düzenleme getirerek maddi durumları itibarıyla daha çok ihtiyacı olan ailelere öncelik tanımayı amaçlıyoruz."
-Velilere "kayıtları kontrol edin" uyarısı

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrencilerin e-Okulda oluşturulan modül üzerinden tercihlerine uygun okula yerleştirileceğini anımsatan Yelkenci, teşvikten faydalanan öğrencilerin eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları halinde bu haklarını kaybedeceklerini bildirdi.
Yelkenci, eylül ayından sonra ise nakil yapılan okulun teşvik kapsamında bulunması durumunda, öğrencinin eğitim-öğretim teşvikinin devam edeceğini söyledi.
Ailelere eylül ayı içerisinde öğrencinin özel okula kaydının veya naklinin yapılıp yapılmadığını kontrol etmeleri uyarısında bulunan Yelkenci, kaydın yapılmaması halinde öğrencinin destek hakkının olmayacağına dikkat çekti.
-"Yüzde 51'den az burs alan öğrenciler de destek alabilecek"

Genel Müdür Yelkenci, yeni düzenlemeyle eğitim ve öğretim desteği verilen okullarda ücretsiz veya yıllık ücretin yüzde 51'i ve üzerinde burslu okuyan öğrenciler için eğitim ve öğretim desteği verilmeyeceğini ancak bursu bu oranın altında olanların destekten yararlanabileceğini kaydetti.
Yönetmelikte yapılan önemli bir değişiklikle eğitim ve öğretim desteği kapsamında inceleme ve soruşturma geçirip ikinci kez ceza alan özel öğretim kurumlarının bir yıl süreyle kapsam dışı tutulmasının getirildiğini bildiren Yelkenci, şöyle konuştu:
"Teşvikle ilgili uygulamalarda cezayı hak edecek işlemler yapan okullar, aynı cezayı ikinci kez alırsa bir sonraki yıl için teşvik kapsamı dışında tutulacak ancak o yıla kadar teşvik alan öğrencilerin hakları devam edecek. Bir yıllık ceza sonrası o okullar teşvikle öğrenci alabilecek.
Geçen yıl en çok şikayet aldığımız konulardan biri teşvikli öğrencilerin kaydında oldu. Okul, teşvikli öğrenci alacağına dair başvurusunu yapmasına rağmen boş kontenjanını ücretli öğrencilerle doldurduğu için teşvikini o okulda kullanmaya hak kazanmış öğrenci kayda gittiğinde 'yerimiz yok sizi kaydedemiyoruz' diyor. Özel okul, eğitim-öğretim desteği kapsamında öğrenci almayı Bakanlıktan talep ettiği için öğrenciyi kaydetmek durumunda. Desteğe hak kazanan öğrencilerimizin mağdur olmaması için böyle bir tedbir getirmiş olduk."
Özel okulların daha önce haftalık ders çizelgesinde belirtilen saatler dışında ve sadece cumartesi günleri valilik izni ile takviye kursu açabildiğini anımsatan Yelkenci, "Yapılan düzenlemeyle isteyen özel okullar kendi öğrencileri için cumartesi günlerinin yanı sıra pazar günleri de takviye kursu açabilecek. Bu hem sektörden bize iletilen bir talepti hem de özel okulları devlet okullarının verdiği hafta sonu takviye kursu hizmeti ile uyumlu hale getirmiş olduk" diye konuştu.