Anadolu Üniversitesi’nin Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencilerine yönelik yüz yüze derslerin Güz Dönemi, tüm yurtta 22 Ekim 2016 Cumartesi günü başlayıp, 13 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek.
Yapılan açıklamada, Merkezi Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemi dahilinde eğitim ve öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri için öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı derslere yönelik yüz yüze derslerin Güz Dönemi’nin 22 Ekim 2016 tarihinde başlayacağı belirtildi. Tüm illerde ve 9 ilçede (Alanya, Bandırma, Biga, Çorlu, Elbistan, Fethiye, İnegöl, İskenderun, Polatlı) olmak üzere 93 merkezde (İstanbul 2 Merkez; Ankara, Eskişehir 2 Merkez) gerçekleştirilen yüz yüze derslere Açıköğretim öğrencilerinin, öğrenci kimliklerini göstererek hiçbir ücret ödemeksizin katılabilecekleri bildirildi.
Açıklamada, “Açıköğretim öğrencilerinin özellikle zorlandıkları derslere yönelik yapılan yüz yüze dersler, öğrencilerin başarılarına büyük katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra ders aldıkları üniversitenin kütüphane, sosyal faaliyetler, konferans, sempozyum gibi bir takım olanaklarından da faydalanabilmektedirler. Bu derslerde bir araya gelen Açıköğretim öğrencileri kendi aralarında dersleri ve sorunları ile ilgili bilgi paylaşımı olanağı da elde etmektedirler. Öğrenciler, derslerin yapılacağı derslikleri, derslerin gün ve saatlerini, 17 Ekim 2016 tarihinden itibaren bulundukları ildeki AÖF bürosuna başvurarak veya www.anadolu.edu.tr adresinde bulunan Açıköğretim başlığı altındaki ’Öğretim Ortamları’ ve oradan da ’Yüzyüze Öğretim Hizmetleri’ bölümünü inceleyerek öğrenebilirler. 29 Ekim, 31 Aralık ve 1 Ocak günü yapılmayacak olan yüz yüze derslerin 2016 - 2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi, 13 Ocak 2017 Cuma günü son erecektir” denildi.
2016 - 2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde Yüzyüze Öğretim Hizmetleri kapsamında yüz yüze öğretimi yapılacak 11 ders ise şöyle:
"Matematik I, Genel Muhasebe I, İktisada Giriş I, Osmanlı Türkçesine Giriş I, Mikro İktisat , İstatistik I, Maliyet Muhasebesi, Finansal Yönetim I, İngilizce I, Arapça I, Arapça III."