Artvin Çoruh Üniversitesi'ne (AÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kuruldu.

Üniversite'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "27 Ağustos 2015 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararınca Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurulmuştur.

Bir taraftan açılan yeni akademik birimler ve eğitim programlarıyla Üniversitemizin eğitim-öğretim ağı genişletilirken, bu gelişmelere paralel olarak öğrenci sayısında yaşanan artış, Artvin Çoruh Üniversitesinin büyümesini ve şehre olan katkısının artmasını sağlamaktadır. Bu gelişmeler aynı zamanda Üniversitemizin bölge üniversiteleri arasındaki konumunu güçlendirmektedir.

Henüz 8 yıllık bir geçmişi olan Artvin Çoruh Üniversitesinde akademik birim sayısı, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun kurulması ile birlikte 8 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulu olmak üzere toplam 17’ye yükselmiştir. Üniversitemizde ayrıca 5 Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde araştırma hizmetleri yürütülmektedir.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin geçmişi 1995 yılına dayanmaktadır. Sağlık Yüksekokulu olarak, 1996 yılında Kafkas Üniversitesi’nin bünyesinde hizmet vermeye başlamıştır. 2003-2004 yıllarında öğrenci almaya başlayan yüksekokul, 2007 yılında Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesine geçmiştir. Sonrasında Sağlık Memurluğu Bölümü, Hemşirelik Bölümü olarak değiştirilmiştir. 2009 yılında Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 2010 yılında Çocuk Gelişimi Bölümü, 2014 yılında ise İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü açılmıştır. Toplamda 4 Bölüm ve 36 akademik kadrosu ile hizmet veren yüksekokulumuz bünyesindeki personel ve öğrencilerimiz kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne aktarılacak ve eğitim ve öğretim hayatına Artvin Çoruh Üniversitesi’nin 8. fakültesi olarak hizmet vermeye devam edecektir.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ise hem akademik alt birimleri, hem de akademik kadrosu yapılandırılmak üzere aynı tarihli olarak kurulmuştur."