Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) öğrencilerinin 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi mezuniyet töreni Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. AÇÜ'lü bir üniversite öğrencisinin suya atlaması ve henüz bulunamaması nedeniyle hüzünlü geçen mezuniyet töreninde konuşan Rektör Mehmet Duman, "Nehirde kaybolan öğrencimiz Özgür Tayyare henüz çıkarılmadığından dolayı, matemimiz sürmekte olduğundan mezuniyet törenimizde eğlence ve coşkuya yer vermeyeceğiz." dedi.

7 bin 310 öğrencisi olan AÇÜ'den bu yıl 15 akademik bölümden 150'si dereceli bin 619 öğrenci mezun oldu. Rektör Duman, törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar çok sayıda sempozyumlar, uluslararası çalıştaylar gibi başarılı çalışmalara imza attıklarını, ama üniversitenin yapılanmasında daima yanıltıcı reklamdan kaçındıklarını belirtti. Duman, "Öze önem verdik, slogandan uzak durmaya çalıştık, Yunus Emre'den ilham alarak, dosdoğru olup, sahteyi kapı dışında tutmaya çalıştık. 'Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar' vecizesinin doğruluğunu da böylece test etmiş olduk." diye konuştu.

Yapabildiklerini ve yapamadıklarını açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaştıklarını vurgulayan Duman, şu ifadeleri kullandı: "Öğretim sistemimizde maaşa odaklı öğretim kadrosuyla, diplomaya odaklı öğrenci kitlesinin birbirini tamamladığını ifade etmek gerekecektir. Hiçbir öğretim üyesine ders yapılamadığı için, belirlenen müfredata yetişmediği için, baskı yapmayan, ders saatlerinin dolmasına bile tahammülü olmayan, bilgi talep etmeyen, derslerini bir zul sayan öğrencinin bulunduğunu ifade edeyim ancak bunun sadece bize has birşey olmadığını tüm Türkiye'nin sorunu olduğunu belirteyim. Bu sorunları ortaya koymazsak gelecekte de bu sorunları aşamayız." dedi.

Yeni açılacak bölümlerden de bahseden Duman'ın konuşmasının ardından Artvin Valisi Kemal Cirit de günün anlam ve önemine uygun bir konuşma yaptı.

Öğrenci ve velileri temsilen konuşmaların ardından 15 akademik dalda başarılı olup derece yapan 150 öğrenciye plaketleri ve diplomaları verildi. Mezuniyet töreni öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.