Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı'na burs başvuruları başladı. Başvurular, 7 Eylül’de tamamlanacak. Kendisi ve ailesi Antalya’da ikamet eden öğrenciler, burs için başvuruda bulunabilecek.

Gelir düzeyi düşük ailelerin yükseköğrenim gören başarılı çocuklarını desteklemek amacıyla burs veren Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı, yeni dönem için başvuruları kabul etmeye başladı. Vakıf, burs başvurularını 'www.adalya.org' adlı internet sitesinden alıyor. Geçen yıl 100 öğrenciye burs imkanı sunan vakfın bağışçıları, talep etmeleri halinde hangi öğrencinin eğitimine destek olduğunu öğrenebiliyor.

Burs almak isteyen öğrencilerin, kendisinin ve ailesinin Antalya'da ikamet ediyor olma zorunluluğu bulunuyor. Ailesinin ikameti, Antalya’da olduğu halde öğrenim hayatını başka bir kentte sürdüren öğrencilerin başvuruları da kabul ediliyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından öğrenciler önce sınav puanına göre sıralanacak, daha sonra burs komitesince ihtiyaç kriterine göre değerlendirecek. Bu değerlendirme ile burs alacak öğrenci listesi kesinleşecek.