Geçen yıl ilk mezunlarını veren Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde bu yıl da mezuniyet coşkusu yaşandı.

Yeşiloba Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet törenine başta Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, enstitü ve yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel, mezunlar ve aileleri katıldı. 2014-2015 akademik yılında Sosyal Bilimler Enstitüsünden 65, Fen Bilimleri Enstitüsünden 70 olmak üzere çeşitli tezli ve tezsiz programlarda toplam 135 lisansüstü öğrenci mezun oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı mezun öğrenciler adına Yönetim ve Organizasyon programı mezunu Tarkan Kulak yaptı. İyi bir insan olmak ve daha iyi hizmet verebilmek için yeniliğe açık olunması gerektiğini belirten Kulak, "Bugün, tüketicinin de üreticinin de en yeniyi aradığı bir rekabet ortamındayız. Bu sebeple bilgi dağarcığımı artırmak adına yüksek lisans eğitimi almaya karar verdim. Sayın Rektör'ümüzün de tavsiyeleriyle aldığım bu eğitimde, Adana BTÜ’de yeni bilgiler, yeni bir bakış açısı, yeni arkadaşlıklar kazandım." şeklinde konuştu.

Törende konuşan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Tayfun Yusuf Yünsel mezun sayısını artırmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Doç. Dr. Yünsel, "Geçen yıla oranla bu yıl hem program çeşitliliğimizi hem de mezun sayımızı artırdık. Üniversitemizin kalite politikası ve hedefleri doğrultusunda lisansüstü çeşitliliğini artırmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki mezunlarımız bundan sonraki dönemlerinde üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Kapılarımız onlara daima açık olacak. Bu yolda bizlerden desteğini esirgemeyen Başta Sayın Rektör'ümüz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, mezunlarımıza başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, 2012 yılında belediye binasında üç odada başlayan bu yolculuğun geldiği nokta itibariyle gurur ve mutluluk verici olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Ersoy, "Üniversitemizin kuruluşundan itibaren koyduğu hedeflerden birisi de lisansüstü eğitim çeşitliliğini ve kalitesini artırmak oldu. Bu hedef doğrultusunda akreditasyon çalışmalarımızla dünya çapında standartları yakaladık." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları verildi. Diplomalarını alan öğrenciler mezuniyetlerini kep atarak kutladı.