AKAMDER Başkanı Mustafa KARSLIOĞLU yaptığı açıklamada “Gerek üye arkadaşlarımızın çabalarının heba olmaması, gerekse  daha bilimsel çalışabilmek için bilinçli bir şekilde çıktığımız bu yolda; müteahhitlerimiz bilim ve fen kurallarına uygun Üniversitelerin ilgili bölümlerinden   mezunlar. Amacımız, Yönetim Teknikleri, Değişim Yönetimi ve İş Dünyasında Uygulamaları -  İş Yerinde Verimliliği Arttırma Yöntemleri - İletişim ve Vücut Dili - İkna Yöntem ve Becerileri - Türkiye Ekonomisinin Özellikleri ve Kıbrıs İş Olanakları - Temel Hukuk - Hizmet Sözleşmeleri - KİK Uygulamaları - Vergi - İş Sağlığı ve Güvenliği konularında eğitim verilecek olan MÜTEAHHİTLİK OKULU Projemizin, ulusal çapta yayılmasına olanak sağlamaktır. Bir dünya üniversitesi olan Çağ Üniversitesi akademisyenleri tarafından eğitim alacak olmak bizler için ayrıca bir önem taşımakta. Projemizi paylaştığımızda, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Çetin BEDESTENCİ ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Sayın Yrd.Doç.Dr. Murat Koç bizleri motive ederek, desteklerini esirgemeyeceklerini belirttiler. Kendilerine AKAMDER  adına teşekkür ederim” dedi.

AKAMDER'in bu olumlu girişimine büyük katkı sağlayan Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Çetin Bedestenci ise “Öğrenmenin ve gelişmenin sınırının olmadığı gerçeğinden hareketle, Ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek benzerlerine örnek teşkil edecek bir proje olan, Müteahhitlik Okulu Projesini hayata geçirecekleri için AKAMDER'i kutluyorum. Üniversite olarak akademik destek vermekten mutluluk duyacağız” dedi.  

MÜTEAHHİTLİK OKULU  resmi protokolü, AKAMDER Başkanı Mustafa KARSLIOĞLU ve Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.Çetin BEDESTENCİ tarafından imzalandı. İmza törenin de AKAMDER üyeleri ve Çağ Üniversitesi akademisyenleri de hazır bulundular.