Adana Özel Burç Çukurova Ortaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası’nda tüm rakiplerini mağlup ederek Adana şampiyonu oldu. Böylece Burç Çukurova Ortaokulu, küçük erkekler kategorisinden sonra, yıldızlarda da Adana şampiyonu olarak adını yazdırdı.

Burç Çukurova Ortaokulu, il geneli yapılan basketbol müsabakalarında kupaları bir bir toplamaya devam ediyor. Burç Çukurova Ortaokulu Yıldız Erkekler Takımı turnuvaya ilk önce eleme daha sonra yarı final gruplarında tüm rakiplerini farklı skorlarla yenerek grup birincisi oldu. Burçlu basketçiler, Yüreğir Spor Salonu’nda yapılan final grubunda ise Özel Bilfen Okulları ile karşı karşıya geldi. Rakibini 71-41’lik skorla geçerek şampiyonluğa ulaşan Burç Okulları öğrencileri, Adana’yı gruplarda temsil etme hakkı kazandı. Müsabakalar sonunda Özel Bilfen Ortaokulu ikinci, Özel Final Ortaokulu üçüncü, Özel Gündoğdu ortaokulu ise dördüncü oldu.

Takım Antrenörü Halil Çora, öğrencilerini göstermiş oldukları başarılarda dolayı tebrik etti. Çora "Bizler bu turnuvaya en az dört yıllık bir birikim ve günlük düzenli olarak yapılan antrenmanlarla elde ettik. Son üç yılda Türkiye’de ilk 16 takım arasına girmeyi başardık, bundan sonrada daha büyük başarıları elde etme çabası içerisin de olacağız. Başarıda emeği gecen okulumuza, ailelerimize ve çocuklarımıza teşekkür ederim.” dedi.

SÖZERİ: SPORTİF AKTİVİTELERİ HER ZAMAN DESTEKLEYECEĞİZ
Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, 3 yıl üst üste Adana şampiyonluğu ve 4 yıl Adana’yı Türkiye Şampiyonası'nda temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Öğrencilerinin başarısının devamını dileyen Sözeri, “Bu başarıyı çocuklar fazlasıyla hak ettiler. Öğrencilerimizi tebrik ederek tüm spor branşlarına desteğimizin süreceğini belirtmek isterim.” diye konuştu.