DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, marka değeri yüksek Türk okullarını kapatmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Ülkeyi yönetenlerin, Etiyopya'da yetkililere Türk okullarını kapatın, yenisini açalım sözünü anlamakta zorluk çektiğini belirten Çakmak, bu tür sözlerin dünyada bir karşılığının olacağını zannetmediğini kaydetti.
Bu tür sözlerin Ekvator Ginesi ve Etiyopya gibi Afrika ülkelerinde söylenmesinin tesadüfi olmadığını belirten Çakmak, kendi ülkesinde Türk okullarının uluslararası bilimsel yarışmalarda dereceden dereceye koştuğunu gören bir ülke liderinin bu okulları kapatın demesine bağlı kapatmayacaklarını ifade etti.
Bu tür sözlerin seçimler öncesi okullar üzerinde algı oluşturulmaya yönelik olduğunu belirten Çakmak, "Merhum liderimiz Bülent Ecevit bu okulların ülkemizin dünyada tanıtımına katlı sağladığını yerinde yaptığı ziyaretlerle gördüğü için başkanlık yaptığı görev süresince hep destek oldu. Bu okullar ay yıldızlı bayrağımızı yurtdışında dalgalandırdığı bu milletindir. Arnavutluk'ta bir Türk okulunun ismi Bülent Ecevit Türk Koleji'dir. Türk okulları üzerinden siyaset yapılmasına karşıyız. Türk okulları üzerine söylenen her olumsuz söz bizi komik ve gülünç duruma düşürür. Türk okulları ülkemizin en iyi şekilde tanıtıyor. Afrika ülkesinde çoğu ülke Türkiye'yi Türk okulları vasıtasıyla tanıdı." diye konuştu.