Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Geleneksel Çocuk Oyunları" şenliği, Hüyüklü Mahallesinde 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, yaptığı açıklamada, çocukların, modern şehir hayatında oynayamadığı ve unutulan geleneksel çocuk oyunlarının oynayabilmesi için bu şenliğin hazırlandığını belirtti.

Kaymakam Budan, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, Afşin'de, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Spor Müdürlüğü ve Afşin Belediyesinin organizesinde unutulmaya yüz tutmuş eski oyunların tekrar öğrencilerimiz tarafından oynanmasını istedik. Öğrencilerimize, atalarının oynadığı ve kendilerine fiziksel, biyolojik ve psikolojik olarak daha çok faydalı olacağını düşündüğümüz oyunları canlandırmak adına bu faaliyeti gerçekleştirdik. İlçemizden 16 okulun katılımıyla yürüttüğümüz faaliyette öğrencilerimiz, yöremize ait 30'a yakın oyunu oynadı."

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan ise, Afşin yöresine ait unutulmuş, eski çocuk oyunlarının yeni nesiller tarafından öğrenilmesi ve oynanması için güzel bir proje olduğunu belirtti.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI FOTO GALERİ

Afşin Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Asef Arslan, bu oyunların unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılmasının gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler, açık alanda eskilerin oyunlarını oynayarak, doyasıya eğlendi.