Arıcan, Afşin Belediyesinin "Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında öğretmenevinde düzenlediği programda yaptığı konuşmada, yılın her gününde çevre konusunda bilinçlendirme çalışmalarının yapılması gerektiğini kaydetti.

Çevre konusunu sadece bir haftaya sığdırılmaması gerektiğini belirten Arıcan, şunları kaydetti: "Yılın her günü bu konu üzerinde bilinçlendirme çalışmaları yapmak lazım. Bu hafta içerisinde okullarımızda ve kamu kurumlarımızda bu konu hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. Elbette herkesin güzel bir çevrede yaşama hakkı vardır. Okullarımızda ve kamu kuruluşlarımızda örnek projeler yürütülüyor. Okullarımızda öğrencilerimiz, atık pilleri topluyor ve belediyemizin vahşi depolama alanına dökülüyor. Yolda giderken izmarit, kağıt veya çevreyi kirleten ve göze hoş gözükmeyen çöpleri vatandaş olarak alıp çöpe atmamız gerekiyor."

Belediyenin çevre temizliği konusunda güzel çalışmalarının olduğuna dikkati çeken Arıcan, valiliğinde köylerde çevre bilincini artırılması için çeşitli çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiir ve makale okuduğu programa, Afşin Garnizon Komutanı Üsteğmen İdris Tom, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Çelebipekin, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.