Afşin AK Parti İlçe Gençlik Kolları ve Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından uygulanan "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında oluşturulan kütüphane, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Anadolu Lisesi'nde uygulanan projeyle oluşturulan kütüphanenin diğer okullara da örnek olabileceğini belirtti.

Güven, yapılan hizmetin önemine değinerek, bu konuda atılan adımın Afşin'de sosyal ve kültürel yapının dönüştürülmesinde önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Okul Müdürü İhsan Köker ise  oluşturulan kütüphanede daha şimdiden 3 bin 500 kitap olduğunu, bunun yanı sıra   bilgisayar, projeksiyon ve yazıcının ise kısa sürede kendilerine teslim edileceğini kaydetti.

Köker, kütüphanede oluşturulan 'Yedi Güzel Adam' köşesi için de AK Parti Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar'dan eser desteği beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen açılışa, Kaymakam Fatih Aksoy, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, daire amirleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilgililer katıldı.