Afyonkarahisar’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Eğitim ve Danışmanlık Birimi(SHM) tarafından öğrenci ve ailelere internet bağımlılığı, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerindeki sakıncalı paylaşımlar konusunda eğitim veriliyor. Eğitimin öncelikle, kişilik gelişimlerinin başlangıcında olan ortaokul düzeyindeki öğrenciler ve sonrasında aileleri kapsadığı belirtildi.

SHM Müdürü Sabri Gedikkaya, düzenlenen eğitim programları kapsamında, ortaokul öğrencilerinde görülebilecek internet bağımlılığını önlemek için zamanı etkin kullanma ile ilgili bilgiler verildiğini söyledi. İnternet'te geçirilecek zamanı ve internet kullanacakları ortamı ebeveynleri ile birlikte belirlemeleri gerektiği bilgisi verildiğini ifade eden Gedikkaya, “Böylelikle ebeveynlerin takip gerekliliği vurgulanmaktadır. Şahsi bilgi, belge ve fotoğrafların sanal ortamda paylaşılmasının nasıl olumsuz sonuçlar doğuracağı anlatılmakta, tehlike hissedildiği anda ebeveynleri ya da öğretmenlerine danışmaları gerektiği anlatılmaktadır.” dedi.

Gedikkaya, söz konusu eğitim programlarının 6 merkezde, 13 ilçede olmak üzere belirlenen ortaokullarda uygulandığını kaydetti. Gedikkaya, “En son Afyonkarahisar Özlem Özyurt Ortaokulu’nda, 100 kişilik bir öğrenci grubuna eğitim verilmiştir. Aynı eğitim programı, belirli periyotlarda, belirlenen diğer okullarda da uygulanmaya devam edecektir. Söz konusu eğitimin ilimiz düzeyinde tüm okullarda yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.” diye konuştu.

Gedikkaya, internetin günümüzde, bilgi edinme, haberleşme, eğitim ve eğlence fonksiyonlarıyla hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini dile getirdi. Gedikkaya, şunları söyledi: “Günün her saatinde, her türlü bilgi alışverişi ve iletişimi sağlaması açısından olağan üstü bir buluştur. Her yaş ve yetenek grubundan bir çok insanın, günlük hayatında ya zaruri olarak kullandığı ya da kullanımından dolaylı olarak etkilendiği internetin, bilinçli ve faydalı bir şekilde kullanılması, ülkemiz ve ülkemizin teminatı çocukların geleceği açısından iyi bir kazanım sağlayacaktır.”