Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Türkiye'de özel eğitim sisteminin yüzde 4'lerde, Afyonkarahisar’da ise yüzde 2,5 düzeyinde olduğunu söyledi. Özel eğitim sisteminin yaygınlaşmasının eğitim kalitesi açısından çok önemli olduğunu belirten Yalçın, özel okulların yaygınlaşmasını ve artmasını desteklediklerini kaydetti.

Afyonkarahisar'da eğitim veren Özel Eğitim Kurumları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantı ile bir araya geldi. Özel eğitim kurumlarının müdür ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Yalçın, il genelinde 2014- 2015 eğitim öğretim yılı için bin 523 öğrenciye özel eğitim teşvik desteği verildiğini kaydetti. Yalçın, "Öğrenci nerede okumak istediğine kendi karar verir. Bu onun hakkıdır. Kendi sorumluluklarınızı ve haklarınızı da göz ardı etmeden bu konuya duyarlılık göstermenizi istiyoruz. Bu yıl ilk kez uygulanan eğitim öğretime teşvik ve destek projesiyle ilgili bazı sıkıntılar yaşandı. Bakanlığımız tarafından açıklanan takvime uyulması gerek. Buna uyulduğu takdirde teşviklerden yararlanılabiliyor." dedi.

Yalçın, bu yıl bin 248 öğrenciye teşvik kontenjanı ayrıldığını, ancak bin 523 öğrencinin bu teşvikten yararlandırıldığını anlattı. Yalçın, "Özel eğitim sistemi Avrupa ülkelerine göre çok düşük düzeyde maalesef özel eğitim sistemi ülkemizde ve Afyon'da istenilen düzeyde değil." diye konuştu.