Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğrencileri, ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında tasarladıkları ‘Çocuklar Gülsün Diye Bir El de Sen Uzat’ projesi ile 10 çocuğa unutulmaz bir gün yaşattı.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ersan Tolukan koordinatörlüğünde, 4. sınıf öğrencileri Onur Macit, Bülent Kal, Bilal Durmaz, Ümit Çidal, Özlem Çakmak, Serpil Mingü, Aybüke Polat, Gülistan Oydaş ve Zeynep Bulut tarafından ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında ‘Çocuklar Gülsün Diye Bir El de Sen Uzat’ sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi.
Hazırlanan proje, üniversite öğrencileri tarafından gönüllülük esasına dayalı olarak Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kayıtlarının tetkiki ile tespit edilmiş kentte yaşayan 12 - 15 yaş aralığındaki çocuklara uygulandı. Maddi anlamda yoksun olan, yaşadıkları bölgenin sosyokültürel durumunun yetersiz olması nedeniyle çeşitli imkânlardan mahrum kalan ve suça karışan 10 çocuğun olumlu kazanımlar edinebilmeleri hedeflendi.

Tespiti yapılan çocuklar ve aileleri ile görüşülerek projenin amacı hakkında bilgi verildikten sonra ailelerinden teslim alındı. Çocukların, toplumsal kaynaşmayı sağlama, toplumun bireyleri oldukları algısını oluşturma ve güçlendirme amacıyla farklı tarihlerde sinema, spor merkezi, oyun salonu, yemek organizasyonu ve spor müsabakası izleme gibi çeşitli faaliyetlerde bulunmaları sağlandı.