Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilen müzik ve resim özel yetenek sınavlarına öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

2015-2016 eğitim-öğretim döneminde 90 kişilik kontenjanı bulunan Müzik ve Resim Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavı'na Türkiye’nin farklı kentlerinden 310 aday başvurdu. Merkezi yerleşkedeki Eğitim Fakültesinde 7-9 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen özel yetenek sınavlarında adaylar, kıyasıya yarıştı. 3 gün süren sınavlar sonucu, 139 adayın başvurduğu Müzik Anabilim Dalı'nda 40, 171 adayın başvurduğu Resim Anabilim Dalı'nda 50 aday kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Özel yetenek sınavlarının huzurlu bir ortamda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, sınavları başarı ile tamamlayan Eğitim Fakültesi dekanı ve hocaları ile her iki sınav için farklı üniversitelerden gelen jüri üyesi akademisyenlere teşekkür ederken 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde üniversite ailesine katılacak tüm öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.