Boyut Fuarcılık’ın düzenlediği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Educaturk Samsun Yüksek Öğretim Günleri" Samsun’da yapıldı.
Samsun’da ilk defa gerçekleştirilen 17 üniversitenin 19 stantta yer aldığı eğitim fuarında, Ahmet Yesevi Üniversitesi eğitim destek uzmanları, Samsunlu lise öğrencilerine üniversitenin fırsatlarından, katkılarından ve eğitim anlayışlarından bahsederek üniversite seçimi konusunda bilgi verdi.
Fuarın açılışından önce düzenlenen tanıtım seminerleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, öğrencilere yaşamlarının önemli bir dönüm noktasında olduklarını belirterek, "Meslek seçimlerinizde en önemli kriteriniz, becerileriniz ve ömrünüz boyunca yapacağınız mesleğinizi sevip sevmediğiniz olsun. İşini gerçekten severek yapan insanlar, her zaman için daha başarılı ve mutlu olurlar" dedi. Prof. Dr. Ceyhan, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.
Fuarın açılışını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Boyut Grup Genel Müdür Yardımcısı Serkan Dündar yaptı. Açılışın ardından Prof. Dr. Vedat Ceyhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, stantları tek tek gezerek yetkililerden bilgi aldı.