Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Musa Yıldız, “Ahmet Yesevi Üniversitesi TÜRTEP Yüksek Lisans programlarından şehit eş ve çocukları yüzde 75, gaziler, eş ve çocukları yüzde 50 indirimli olarak okuyabilecektir” dedi.
Türkiye’nin ilk sınır ötesi devlet üniversitesi olan Ahmet Yesevi Üniversitesi, TÜRTEP Yüksek Lisans programlarında şehit aileleri ve gaziler için özel indirim uygulayacağını bildirdi. Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldız, şehit ve gazilere karşı olan sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirterek, “Bu milletin bayrağını yere düşürmemiş şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların aileleri bize emanettir. Askerimiz, polisimiz; Doğu ve Güneydoğu’da şehit olup, al bayrağa sarılı gelirken geride bıraktıkları ailelerine sahip çıkmak en temel görevimiz olduğunun bilincindeyiz. Şehit ve gazilerimizin hatırasına sahip çıkmak için biz de Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak üzerimize düşeni yapmaktayız. Ahmet Yesevi Üniversitesi TÜRTEP Yüksek Lisans programlarından, şehit eş ve çocukları yüzde 75, gaziler, eş ve çocukları yüzde 50 indirimli olarak okuyabilecektir” diye konuştu.
Uzaktan eğitim programlarının ön lisans, lisans ve yüksek lisans programı olmak üzere 19 ayrı bölümden oluştuğunu anlatan Yıldız, Türkiye’nin 35 farklı üniversitesinden ve 3 devlet kurumundan alanında en iyi hocaların öğrencilere canlı ders anlattığını söyledi. Yıldız, YÖK denkliği bulunan yüksek lisans programlarında ALES şartının bulunmadığını da aktardı.