Antalya International University (AIU) MBA Programı'nın ilk mezunlarından Mehmet Çubukçuoğlu, Cornell Üniversitesi’nde otel genel müdürleri için yöneticilik alanında eğitim aldı.

Şirketlerin ve kurumların ihtiyacı olan lider yöneticileri yetiştirmeyi amaçlayan ve geçen yıl düzenlenen AIU MBA Amerika Programı'na katılan Çubukçuoğlu, daha sonra uluslararası çapta başarılı bir yönetici olmak için alanında dünya markası kabul edilen Cornell Üniversitesi’nin turizm ve otel yöneticiliği genel müdürler programını tamamlayarak sertifika aldı. Cornell Üniversitesi’nden mezun olurken AIU MBA Programı’nın ve özellikle de geleneksel olarak düzenlenen Amerika programının kendisine kattığı vizyona değinen Çubukçuoğlu, Cornell'deki eğitim formatının AIU MBA Programı ile benzer olduğuna dikkat çekti. Bu bağlamda kalite ve mükemmellik konusunda AIU MBA Programı’nın geleceğin lider yöneticilerini yetiştirirken dünya standartlarında bir eğitim sunduğunu da vurguladı.

Çubukçuoğlu’nun başarısından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren AIU mütevelli heyeti Başkanı ve girişimci iş adamı Fettah Tamince, Türkiye’de ve özellikle de Antalya bölgesinde küresel niteliklere sahip turizm yöneticilerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Tamince, AIU MBA Programı’nın bu bağlamda Türkiye'de çok önemli bir misyona katkı sağladığını sözlerine ekledi.

AIU MBA Programı Akademik Direktörü Doç. Dr. Mesut Akdere de, mezunların başarıları kendilerini her zaman gururlandırdığını belirterek, “AIU MBA Program'ının en büyük farklılığı sahip olduğu başarılı ve vizyon sahibi öğretim üyeleri, sunduğu dünya standartlarındaki eğitimi ve kendini sürekli öğrenmeye ve geliştirmeye adamış öğrencileri ve mezunlarıdır.” dedi.