'Akademisyenlere Eğitici Formasyonu Kazandırma Projesi' kapsamında düzenlenen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi tarafından desteklenen ve Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer tarafından yürütülen 'Eğiticilerin Eğitimi' kursu sona erdi.

Yrd. Doç. Dr. Bayram Özer kursun kapanış töreninde bilmenin öğretmek için yeterli olmadığına dikkat çekti. "Bunun farkında olan eğiticiler devamlı surette kendilerini geliştirmek ve öğrencilerine daha yararlı olmak için yeni öğretim yöntem ve tekniklerini öğrenmeye çalışmaktadırlar." diyen Özer, "Dünyada pek çok ülkede üniversitelerde öğretim elemanları ders verenler ve araştırma yapanlar şeklinde ayrılmakta ve üniversitede ders verecek olan öğretim elemanlarından öğreticilik becerileriyle ilgili ders aldığına dair belge istemektedir. Ülkemizde de son yıllarda yayılmaya başlayan ve üniversiteler ve özel öğretim kurumlarında ücretli olarak yapılan eğiticilerin eğitimi kursu OMÜ'de Rektörlüğün desteğiyle öğretim elemanlarına verilmektedir. Eylül 2014'te başlayan proje ile 25 kişilik gruplar halinde 15 öğretim elemanından oluşan bir eğitici kadroyla eğitimler gerçekleştirilmektedir." dedi.

VETERİNER FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARINA SERTİFİKALARINI ALDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi OMTEL Otelde düzenlenen kurslara şimdiye kadar dört ayrı grupta toplam 100 öğretim elemanı katıldı. Veteriner Fakültesi’nden 25 öğretim üyesinin katıldığı 23-27 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşen eğitimin kurs bitiminde yapılan sertifika töreniyle tamamlandı.

Törene katılan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, eğiticilerin eğitimi kursunun önemine ve Veteriner Fakültesi öğretim elemanlarının eğitime açık olmalarına vurgu yaparak OMÜ Rektörlüğü’nün bu imkanı kendi fakültelerine verdikleri için teşekkürlerini ifade etti.