Sivas’ta hastane açan Medicana Sağlık Grubu, İstanbul Medicana İnternational Hastanelerinde görev yapan akademik kadroyu Sivas’a getirdi.

Sivas Medicana Hastanesinde düzenlenen 'Akademisyenlerle Buluşma' adını taşıyan toplantıda konuşan akademisyenler, Sivas’ın sağlık hizmeti alması noktasında Medicana Hastaneleriyle en iyi hizmeti sunacaklarını söyledi. Sivas Medicana Hastanesi, İstanbul Medicana İnternational Hastanesine kardeş hastane ilan edildi.

Akademisyenler toplantısında kardiyoloji, göz hastalıkları, beyin ve sinir cerrahisi, kulak burun boğaz ve baş boyun cerrahisi, organ nakli, plastik ve rekonstrüktif, onkoloji ve çocuk kalp cerrahisi alanında profesör olan akademisyenler konuşma yaptı. Medicana İnternational Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rüya Şişman, "Medicana sağlık grubu olarak Anadolu’muzun kalbindeki Sivas Hastanemizin grubumuza katılımıyla birlikte daha da güç kazandık. Sivas hastanesinin kapısından giren her hastamız Medicana İnternational Hastanesinin kapısından girmiş gibidir. Hastaların aynı kalitede sağlık hizmetini alacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Medicana Sağlık Grubu Sivas Hastanesinde gerçekleşen toplantıda sırasıyla konuşan profesörlerden kulak burun boğaz uzmanı Prof. Dr. Tanfer Kunt, 25 yıl Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde hizmet ettikten sonra İstanbul’a gittiğini anlatarak, "Sivas’a elimizden geldiği kadar hizmet vermeye devam edeceğiz. Bütün bilgimizle, birikimimizle buradaki arkadaşlarımızla beraber sizlerin hizmeti için buradayız." dedi.

Medicana İstanbul İnternational Hastanesi Kardiyoloji uzmanlarından Prof. Dr. Sebahattin Ateşal, Sivas Medicana Hastanesine başvuran hastaların tedavileri noktasında "Buradaki hekimlerimizle beraber daha büyük bir ekip oluşturmaktayız ve her türlü kalp ameliyatı yapabilme imkânına sahibiz." diye konuştu.

Göz Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Levent Alimgil ise Medicana Sivas Hastanesine başvuran hastalara bu noktada kaliteli hizmet verebileceklerini belirtti. Ayrıca ön ve arka segment medikal ve cerrahi girişimlerinde en son yöntemleri kullanarak hizmet verdiklerini anlattı.

Sivas Medicana Hastanesinde düzenlenen akademisyenler buluşmasına İstanbul’dan Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölüm Başkanı Hidayet Akdemir, Organ Nakil Bölüm Başkanı ve Genel Cerrah Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar, Plastik ve Rekonstrüktif Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, Medikal Onkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mutlu Demiray, Çocuk Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal gibi akademisyenler katıldı.