Türk Eğitim-Sen Bafra Şubesi yönetim kurulu, görevine iade edilen müdürlere ziyarette bulundu. Türk Eğitim- Sen Başkanı İbrahim Akekmekçi ziyaret sırasında iktidarı eleştirerek, "Eğitimdeki karmaşanın, başarısızlığın sorumlusu AKP zihniyetidir." dedi.

Türk Eğitim- Sen Başkanı İbrahim Akekmekçi, Türk Eğitim-Sen yönetim kurulu ve gönül dostlarıyla, ilçede usulsüz olarak görevden alınan ve hukuk zaferi ile alınları ak, başları dik olarak kurumlarındaki görevlerine atamaları tekrar yapılan birbirinden değerli arkadaşlarına hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. "Cenab-ı Allah’tan hayırlı hizmetlerine devam etmeleri hususunda yar ve yardımcı olmasını niyaz ediyoruz." diyen Akekmekçi, sözlerine şöyle devam etti: "Yıllarca devlete, millete başarı ile hizmet eden insanların, iktidar tetikçileri tarafından güç bizde hak, hukuk tanımayız mantığıyla bir çırpıda mesnetsiz değerlendirmelerle görevden alınmasına kamu vicdanı ve hukuk izin vermemiştir. Alınmalarına kılıf oluşturdukları yönetmeliğe göre görev sürelerini 4 yıl daha uzatmıştır. Bugün kendilerinin dahi kabul ettiği Eğitimdeki karmaşanın, başarısızlığın sorumlusu AKP zihniyetidir. Yıllardır saygı sevgi içerisinde eğitimde daha başarılı olma mücadelesi veren nezih eğitim ordusu hukuksuz, usulsüz uygulamalarla kutuplaşmanın, gerginliğin tavan yaptığı bir ortam haline gelmiştir. Hak ediş, bilgi ve liyakatin yerini, siyasi yandaşlık almıştır. Eğer eğitimde adaletsizliği yöntem haline getirmişseniz toplumun nereye doğru gideceğini de biliyorsunuzdur. Aziz Milletimiz olup bitenin farkındadır. Mağdur edebiyatıyla gelip mağrur olanları, zulmedenleri elbette görmektedir. Güç şımarıklığı içerisinde olanlara hukukun verdiği dersi Türk Milleti de mutlaka verecektir."

Akekmekçi, Türk Eğitim-Sen olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasının eğitimle mümkün olacağını bildiklerini dile getirerek, "Eğitimde başarı ise geleceğe güvenle bakabilen bir eğitim ordusu ile sağlanabilecektir.
Türk milletinin ve çalışanlarının daha güzel günleri hak ettiğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.