Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ), 24 ülkeden toplam 480 öğrenci, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim-öğretim görüyor.

ASÜ’de Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Burkina Faso, Çin, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Hollanda, Irak, Kenya, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Sri Lanka, Tacikistan, Tanzanya, Türkmenistan ve Yemen’den öğrencilerin olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, önemli bilgiler verdi. Farklı ülkelerden öğrencilerin ASÜ’de olmasının kültürel anlamda son derece mühim olduğunu kaydeden Rektör Acar, “Şu anda 480 öğrencimiz var. Kısa süre içinde bu sayının bine yükselmesini hedefliyoruz” dedi.


ASÜ’nün sadece uluslararası öğrencilerle değil, Erasmus ve Mevlana Değişim Programlarıyla da dışa açık bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar, 18 farklı AB ülkesiyle Erasmus Değişim Programı uyguladıklarını belirtti. Avrupa’da 40 ülkeyle çeşitli anlaşmalar imzaladıklarından söz eden Prof. Acar, “Kısa zaman içinde ASÜ’den 113 akademisyenimiz ve 127 öğrencimiz Avrupa’daki anlaşmalı üniversitelere giderken, Avrupa’dan 30 akademisyen ve 18 öğrenci üniversitemize geldi” dedi. ASÜ’nün Erasmus kapsamında değişim yaptığı ülkeler arasında Almanya, Avusturya, Fransa, İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Romanya, Letonya, Litvanya, Bulgaristan, Yunanistan, Slovenya, Portekiz, Finlandiya, Hırvatistan ve Makedonya bulunuyor. Yeni dönemde Mevlana Değişim programının da başlayacağını ve bu kapsamda çeşitli ülkelerin üniversiteleri ile anlaşmalar imzaladıklarını ifade eden Rektör Acar, bu ülkeler arasında Bosna Hersek, Arnavutluk, Gürcistan, Nijerya, İran, Azerbaycan ve Sudan’ın bulunduğunu belirtti.

Öte yandan ASÜ 9 farklı ülkeyle ikili anlaşmalar imzaladı. Bu ülkeler şunlar: Afganistan, Amerika, Azerbaycan, Hindistan, İngiltere, İran, Malezya ve Sudan.