Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi farklı bir etkinliğe daha imza attı. Yaptığı etkinliklerle farklı bir sendikacılık anlayışı çizen Aktif Eğitim-Sen 'Fizikçiler Tartışıyor' programı düzenledi. Programda fizik müfredatı ve öğrencilere daha iyi nasıl anlatılır konusu tartışıldı.

'Siyah Cisim Işıması' başlığı altında düzenlenen programa Canik Başarı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Balta başkanlık etti. Beyin fırtınası şeklinde devam eden programda ortaöğretim fizik müfredatında geçen bu konu da ayrıntılarıyla ele alındı. Aktif Eğitim-Sendikası Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Kenan Demir: "İsmiyle müsemma olan sendikamız üyelerinden aldığı güçle ortak hareket etme adına çeşitli faaliyetler düzenlemektedir. Sendikacığın temel gerekliliklerini yerine getirirken ilave olarak da üyelerinin ve eğitim çalışanlarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 'kurs, seminer, konferans, tiyatro, yarışma, konser, kitap, dergi ve bültenler' hazırlamaktayız. Eğitim camiasında zümre toplantılarının gerekliliğine ve bu toplantıların nasıl yapılması gerektiğine bir farkındalık oluşturmak amacıyla da böyle bir program düzenledik.” dedi.

Kendi zümreleriyle tanışmanın yanı sıra kendi branşlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunmanın önemine değinen fizik öğretmenleri Aktif Eğitim Senden her ay böyle bir toplantının yapılması isteğinde bulundu.

Bir sonraki tartışma konusunun belirlenmesinin ardından program çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.