Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Kaygısız, son yıllarda özellikle okul çağındaki madde bağımlılık oranlarının artmasına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeterli tedbiri almadığını öne sürdü.

Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, "Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum" projesi hakkında bilgi veren Kaygısız, "Kötü alışkanlıklar; milli eğitimdeki eksikliklerin ötesinde, özellikle eğitim öğretim dönemlerinde hepimizin teyakkuz halinde olmamız gerektiren, gençlerimizi ve doğal olarak da toplumun, ülkemizin tümünü, geleceğimizi yakından ilgilendiren bir konudur. Ne yazık ki; son yıllarda yapılan istatistikler, özelde milli eğitim sistemimizin, genelde de ülkemizin bu konuda iyi bir sınav vermediğini gösteriyor. Yapılan araştırmalar, başta sigara olmak üzere, alkol, uyuşturucu, sanal bağımlılık gibi konularda vahim bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Toplumda ve özellikle lise çağındaki gençler arasında, sigara, alkol, sentetik uyuşturucu ve sanal bağımlılığın son yıllarda katlanarak artıyor; ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve sorumlu diğer kurumların gerekli önlemleri almada yetersiz kalıyor." dedi.

Kaygısız, Aktif Eğitim-Sen olarak sağlıklı gençlerin ve bireylerin yetişmesine katkı sağlayabilmek ve toplumda zararlı alışkanlıklara karşı gerekli bilincin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla "Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum" projesini hayata geçirdiklerini dile getirdi. Yapılan son araştırmalardan birinde; İstanbul`da lise okuyan her yüz öğrenciden 45`inin sigara, 32`sinin alkol, 9`unun da uyuşturucu kullandığının belirlendiğini belirten Kaygısız, şöyle devam etti: "Özellikle kolay elde edilebilen sentetik uyuşturucular ortaokullara kadar inmiş durumda. Sendika olarak, bu konuda birilerini sorgulamak yerine, elimizi taşın altına koymayı tercih ettik. Sosyal sorumlulukla bilinciyle ve çözüm odaklı hareket eden sendikamız, bu vahim tabloya karşı kapsamlı bir mücadele planı hazırladı. 'Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum' projesi ile ülke genelinde kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar içeren stratejik eylem planımız hazırladık. Bunun için, 'Bağımsız birey, sağlıklı toplum' sloganıyla yola çıktık."

Projenin bağımlılığa ve kötü alışkanlıklara dikkatleri çekmek amacıyla hazırlandığına işaret eden İbrahim Kaygısız, "Son dönemde en çok canımızı yakan ağır bir soruna karşı, kapsamlı bir mücadele başlatıyoruz." diye konuştu.