Aktif Eğitimciler Sendikası Kırıkkale Temsilciliği tarafından okulunda yararlı, başarılı, özgün ve kamuoyunun ilgisini çeken faaliyetler yapan öğretmenleri belirlemek, topluma tanıtmak, teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla ‘Okula Can Veren Yılın Öğretmenleri' yarışması başlattı. Yarışmada birinci 3 bin, ikinci 2 bin, üçüncü bin lira ile ödüllendirilecek.

Yarışmanın herkese açık olduğunu açıklayan Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Tevfik Delice, şu bilgileri paylaştı: "Yarışmaya, www.aktifegitimsen.org.tr adresinde bulunan ‘okula can veren yılın öğretmenleri’ aday formunu 28 Eylül-25 Ekim 2015 tarihleri arasında doldurularak başvuru yapılacaktır. Öğretmen; kendini teklif edebileceği gibi bir başka meslektaşını da aday olarak önerebilir. Aday formunda öğretmenin aday gösterilme nedenlerinin tüm ayrıntılarıyla belirtilmesi ve konuyla ilgili varsa fotoğraf, video ve dokümanların [email protected] e-posta adresine adı, soyadı, il ve kurum adı belirtilerek gönderilmesi gerekmektedir. 16 Kasım 2015 tarihinde Aktif Eğitim-Sen Genel Merkez seçim komisyonu ilk 10 adayı internet sayfasından ilan edecektir. İnternet sayfasında ilk 10 aday için 16-20 Kasım 2015 tarihleri arasında oylama yapılacaktır. Türkiye genelinde en çok oyu alan öğretmen 2015 yılı ‘Okula Can Veren Yılın Öğretmeni’ olarak seçilecektir.”

Yılın öğretmeni seçilen ilk üç aday 24 Kasım 2015 tarihinde sosyal medya hesaplarından ve internet sitelerinden duyuracaklarını açıklayan Delice, “Ödüller aynı gün yapılacak Öğretmenler Günü programında takdim edilecektir. İl birincilerine de illerde yapılan program ve etkinliklerde plaket takdim edilecektir. Başvuru yapan veya bir başka kişi tarafından başvurusu yapılan öğretmenler, dereceye girmeleri halinde Aktif Eğitimciler Sendikası tarafından illerde veya Ankara’da organize edilecek ödül programlarına katılmayı kabul etmiş sayılacaktır. Ödül törenlerine katılmayan öğretmenler, bu haklarından feragat etmiş sayılırlar.” dedi.