Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi “Okullarda Akran Zorbalığı” konulu ortak akıl toplantısı yaptı. Toplantılar sonrası ortaya çıkan sorunlar ve çözüm önerileri, tavsiye niteliğinde karar olarak bakanlığa ve sendika genel merkezine gönderilecek.

Aktif Eğitim-Sen hizmet binasında gerçekleşen toplantıda okullarda yaşanan akran zorbalığı masaya yatırıldı. İlk, orta ve lise kademelerinden rehber öğretmenlerin yanı sıra anasınıfı ve ilkokul öğretmenleri, üniversite öğretim görevlileri ile sosyal hizmetler uzmanının yer aldığı Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu öğretmenlerinden Nami Gül’ün yönetiminde yapılan ortak akıl toplantısında, akran zorbalığının nedenleri ve çözüm önerileri tartışıldı.
Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Kadın Kolları Başkanı Elif Çakır, “Sendikamız kamu ve özel sektörde çalışanlara karşı uygulanan mobbinge ve iş yeri şiddetine karşı üyelerimizin haklarını sonuna kadar aramak kadar çocuk ve kadına yönelik her türlü şiddetin önüne geçmek de bizim görevimizdir.Bunu Özgecan Aslan kızımızın tüm Türkiye’yi dehşete düşüren katlinden duyduğumuz acı vesilesiyle bir defa daha vurguluyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri alanında faaliyet gösteren bir sendika olarak bizler öğretmenlere,öğrencilere ve velilere ulaşarak kadınlarımıza çocuklarımıza ve insanlığa hak ettiği değeri verebilmek adına her türlü aydınlatıcı çalışmanın içerisinde olacağız. Bu amaçla çocukluk yıllarından akran zorbalığı ile başlayan bu şiddet konusuna sendika olarak eğilmek istedik.” dedi.

Çocukların sağlıklı gelişimi için ciddi bir tehdit oluşturan ve tüm dünyada her iki çocuktan birinin maruz kaldığı akran zorbalığının okullarda da sık sık görüldüğünü hatırlatan Çakır, "Bu problemin oluşmasının nedenlerini, bu problem oluşmadan önce ve oluştuktan sonra biz öğretmenler olarak neler yapabilirizi, bu sorunla mücadele için ailelenrin yapabileceklerini çözüm önerileriyle birlikte masaya yatırdık. Ortaya çıkan sorunlar ve çözüm önerilerini de bakanlığımıza tavsiye niteliğinde olabilmesi maksadıyla genel merkezimize göndereceğiz.” diye konuştu.
Sendika yöneticilerinin tüm katılımcılara teşekkür etmelerinin ardından toplantı çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.