Aktif Eğitimciler Sendikası Muş Şubesi, okullarda çocuk bakım odalarının bir ihtiyaç olduğunu belirterek bu ihtiyacın giderilmesini istedi.

Çocukların bakımının eğitim çalışanlarının en temel sorularından birini teşkil ettiğini belirten Aktif Eğitimciler Sendikası Muş Şubesi Başkanı Bayram Ali Dalkes, “Hatta ailevi problemlere bile sebep olacak kadar ciddi bir sorundur. Özellikle ailelerinden uzakta görev yapan öğretmenlerin çocuklarını emin ellerde yetiştirmeleriyle alakalı yaşamış oldukları kaygı, performanslarını olumsuz yönde etkilemektedir. Çocukları için güvenilir bir bakıcı bulup bulamama endişesi hem kendi iç dünyalarında bir çalkantı meydana getirmekte hem de ders verdiği öğrenciler açısından çalışma verimini olumsuz etkilemektedir. Hayatın ilk yılı bebeğin anneye her yönüyle bağımlı olduğu bir dönemdir. Çocuk yürümeye ve koşmaya başladığında ise kendi başına hareket etme, bağımsız olma isteği içinde olmasına rağmen anneyi etrafında görmekten, onun yanında olmaktan hoşlanır. Sosyalleşme becerisinin kazanıldığı 3 yaşa kadar çocuklar bir taraftan anneden ayrışmaya çalışırken bir taraftan da bağımlılığı devam ettirirler. 3 yaşa kadar görülen bu bağımlı ilişkinin bu yaştan sonra azalması, ilişki boyutunun bağımlılıktan bağlılığa dönüşmesi beklenir.”
“BU SORUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMALIDIR”
Kreş ve anaokulları çocuğun sadece bakıldığı ya da oyun oynadığı bir ortam olmadığını ifade eden Dalkes, sosyalleşme becerisinin geliştiği, kurallara uymayı, yaşıtlarıyla ilişki kurmayı, paylaşmayı öğrendiği sosyal bir ortam olduğunu söyledi.