Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Burdur Şubesi Burdur ve ilçelerdeki üyelerine 'Mevzuat' konulu seminer verdi.

Burdur Özel Alpaslan Ali Can Koleji'nde yapılan seminere konuşmacı olarak Aktif Eğitim-Sen Isparta Mevzuat Şube Başkan Yardımcısı İrfan Kaşlı katıldı. Seminerin sunuculuğunu Aktif Eğitim-Sen Burdur üyelerinden öğretmen Serkan Coşkun, programın açış konuşmasını ise sendikanın Burdur Şube Başkanı Orhan Çiğdem yaptı.

Açış konuşmasında geleceğin ancak eğitimle kurulabileceğini anlatan Aktif Eğitim-Sen Burdur Şube Başkanı Orhan Çiğdem, "Sendika olarak, tepki sendikacılığı değil, aktif, ufuk açan ve aksiyoner bir sendikacılık vizyonu ile çalışıyoruz. Hak ararken hakka girmemeye özen göstererek, hukuk ihlali yapmadan demokratik platformlarda sendikal mücadele veriyoruz. Sendikacılığı sadece talep etmek ve bunun için eylem yapmak olarak görmeyip, çözümü sadece başkalarından beklemek yerine, çözüm üreterek üyelerimize katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Seminere, konuşmacı olarak katılan Aktif Eğitim-Sen Isparta Mevzuat Şube Başkan Yardımcısı İrfan Kaşlı ise sendikacılığın mevzuatları hakkında üyelere bilgiler aktardı.
Kaşlı, şunları söyledi: "Sendikacılığı toplumumuz tam olarak bilmiyor. Üyelerin haklarının arayabilmesi için öncelikli olarak, mevzuatı bilmesi gerekiyor. Mevzuatı bilmeyen çok arkadaşımız, basit meselelerden dolayı birçok hak kaybına uğruyor. Sendika olarak üyelerimiz için mevzuat konularını da sitemizdeki linkten paylaşıyoruz. Üyelerimizden isteğimiz bu konuları takip etmeleridir."

Kaşlı, daha sonra izinler, sağlık, süt izinleri, yıllık izinler, mazeret izinleri, disiplin, soruşturma, davalar, sendikal haklar ve son günlerin tartışmalı konusu nöbet konularında bilgilendirme yaptı.

Konuşmanın ardından Aktif Eğitim-Sen Burdur Şubesi Mevzuat Başkan Yardımcısı Kadir Güzel, katkılarından dolayı sendikanın Isparta Mevzuat Şube Başkan Yardımcısı İrfan Kaşlı’ya bir plaket verdi.