Samsun’un Havza ilçesi Mısmıl Ağaç Mahallesi ve Üniversite Mahallesi muhtarları ve Havza Aktif Eğitim Sen üyeleri üniversite kavşağında bulunan mezarlığa fidan dikti.

İlçe Temsilcisi Mehmet Urhan, "Bir eğitimci olarak biz Aktif Eğitimciler her alanda her konuda topluma ve geleceğimiz olan öğrencilerimize model olma yolunda farklı etkinliklerle yolumuza devam etmekteyiz. Atalarımızdan bize miras kalan onca ağaç, orman yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bize de düşen hiç yılmadan acımasızca kesilen her bir ağacın yerine mümkünse iki katı ağaç dikmek ve ağaç kesimlerinin önüne de geçmek için tüm toplumumuzu, öğrencilerimizden başlayarak bilinçlendirmektir. Aktif Eğitim-Sen olarak ihtiyaç olan her yere fidanlar dikerek, bu konudaki kararlığımızı göstermek istiyoruz." dedi.

Üniversite Mahallesi Muhtarı Sultan Süleyman Aydın, "Aktif Eğitim Sen üyelerine bu ince nazik davranışları bizleri onore etti. Mezarlığımıza yeni fidanlar dikerek hem doğayı hem de mezarlığımıza güzellik katarak yeşil bir hayatı sundular." diye konuştu..

Mısmıl Ağaç Mahallesi Muhtarı Mustafa Ünal ise "Eğitimciler Mahallemizde bulunan mezarlığımıza fidan dikerek üzerine düşeni yaptılar, böyle güzel bir çalışma yaptıkları için öncelikle Aktif Eğitim Sen İlçe Temsilciliğine ve değerli öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum." diyerek katkılarından dolayı öğretmenlere taktir etti.