Aktif Eğitimciler Sendikası Adıyaman Temsilciliği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. Eğitimin sorunlarının konuşulduğu toplantıda, Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi İlhami Çetin, özellikle Türkiye genelinde başlattıkları her türlü bağımlılığa karşı yürüttükleri kampanya hakkında bilgi verildi. “Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum” sloganıyla başlattıkları mücadeleye ilgili kurumların etkin desteklerini beklediklerini söyledi.
İlhami Çetin, MEB'in izlediği hatalı politikalar yüzünden eğitim sistemimizde onlarca problem çözüm beklemektedir. Okulların fiziki olarak hazırlıklı olmaması, okul idarelerinde yaşanan kargaşa, öğrenci yerleştirmelerinde yaşanan gecikme ve aksaklıklar sayılabilir. Ne yazık ki son yıllarda yapılan istatistikler, özelde milli eğitim sistemimizin, genelde de ülkemizin bu konuda iyi bir sınav vermediğini gösteriyor." dedi.

Televizyonlarda, gazetelerde, evlatlarını uyuşturucuya kurban veren ailelerin çırpınışlarını son dönemde fazla duymaya başladıklarını ifade eden Çetin, "Siyasi iktidarın ve Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda ciddi bir çalışma yürüttüğünü ne yazık ki söyleyemeyiz. Ancak, Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, bu konuda birilerini sorgulamak yerine, elimizi taşın altına koymayı tercih ettik. Sosyal sorumlulukla bilinciyle ve çözüm odaklı hareket eden Sendikamız, bu vahim tabloya karşı kapsamlı bir mücadele planı hazırladı." diye konuştu.

Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum projesi ile ülke genelinde "kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan çocukları, gençleri ve ailelerini bilgilendirici ve eğitici çalışmalar” içeren stratejik eylem planlarının hazır olduğunu söyleyen Çetin, "Hedefimiz, evlatlarımızı, toplumumuzu, geleceğimizi tehdit eden her türlü zararlı bağımlılığı en aza indirmek, mümkünse tümüyle yok etmek.Bunun için, “Bağımsız birey, sağlıklı toplum” sloganıyla yola çıktık.Hepimizi ilgilendiren böylesine ciddi bir meselede, el ele vermekten imtina edecek olanlar varsa, destek olmak yerine köstek olmayı düşünenler varsa, onları da buradan ikaz ediyoruz: Bu toplumun ahını almayın, bu vebali alırsanız bunun hesabını ne bu dünyada ne öbür dünyada veremezsiniz." ifadelerini kullandı.