Aktif Eğitim Sendikası Yozgat İl Temsilciliği tarafından Yerköy ilçesinde YGS’de başarısızlık nedenleri ve çözüm önerileri konulu ortak akıl toplantısı düzenlendi.

Aktif Eğitim Sendikası Yerköy İlçe Temsilciliğinde düzenlenen toplantıya, İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan ve dernek üyeleri katıldı. Kayaaslan, yaptığı açılış konuşmasında eğitiminde başarının önemine değindi. Kayaaslan, “Şüphesiz TEOG ve YGS’de karşılaştığımız sonuçlar içimize sinmemiştir. Eğitim sistemimizin üzerinde yapılan her türlü oynama iyi niyetle yapılsa dahi olumsuz sonuçlar vermiştir. Bu sonuçlara baktığımızda sahaya sorulmadan yada uygulama sahası olan okulların, öğrencilerin ve öğretmenlerin problemleri halledilmeden yapılacak her türlü değişiklik hangi isimde olursa olsun başarı değil başarısızlık getirecektir.’’ dedi.

Bu tür toplantılarla eğitimdeki sorunların giderilmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Kayaaslan, “Sorunlu değil sorumlu sendikacılığın bir gereği olarak, sahanın uygulayıcısı konumundaki öğretmenlerimizle yaptığımız bu ortak akıl toplantılarıyla eğitim camiasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sendikamız her zaman yol gösterici olacaktır. Yol gösterirken de sadece konuşan değil bizatihi dediklerinin uygulayıcısı ve takipçisi de olacaktır. İşte yapmış olduğumuz bu toplantıların, tıkanmış eğitim sistemimize bir yol açacağı kanaatini taşıyoruz.’’ diye konuştu.