Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi Ayşe Faruk Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gaziantep-Bedriye Haluk Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan 'Gelişen ve Değişen Muhasebe Uygulamaları Çerçevesinde Avrupa’da Paket Program Stajı' adlı Avrupa Birliği projesinin Almanya'daki 1. hareketlilik faaliyetine katılan 30 öğrenci ile 4 öğretmen yurda döndü.

Proje ile ilgili açıklamada bulunan Ayşe Faruk Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Eroğlu, “Bedriye Haluk Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ülgan Konukoğlu MTAL ve Şanlıurfa Ayşe Faruk Pınarbaşı MTAL’den projeye dahil olan öğrenci ve öğretmenler 21 gün süren proje kapsamında Almanya’nın Köln şehrinde staj gördü. Proje faaliyetleri kapsamında katılımcılar, bilgisayarlı muhasebe uygulamalarında kullanılan paket programlar ile ilgili eğitim ve staj faaliyetine katıldılar. Katılımcılar ayrıca hafta sonlarında Fransa-Paris, Hollanda-Amsterdam ve Belçika-Brüksel gibi şehirlere düzenlenen kültürel gezilere katıldılar. 2 farklı ilde faaliyet gösteren 3 okulun katıldığı hareketlilik faaliyeti sonunda öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini, Avrupa düzeyinde yapılan uygulamalarla karşılaştırma ve geliştirme imkanına sahip oldular. Öğrenciler kişisel ve sosyal alanda da önemli kazanımlar edindiler. Farklı şehirlerden gelen katılımcılarla 21 gün boyunca birlikte çalışabilme, ekip ruhuyla hareket edebilme, randevulara zamanında gitme, zaman yönetimi, özgüven duygusu, çalışma disiplini, farklı dillerde iletişim kurabilme ve Avrupa vatandaşlık bilinci geliştirme becerisi kazandılar“ dedi.

Eroğlu, proje kapsamında edindikleri mesleki bilgi ve becerilerin kayıt altına alınması amacıyla yurtdışı ortaklarından alınan sertifikaların öğrencilere önemli katma değer sağlayacağını belirtip, "Öğrencilerin aldıkları sertifikalar sayesinde, mezun olduktan sonra yapacakları iş başvurularında rakiplerinden daha avantajlı bir konuma sahip olacaklardır“ şeklinde konuştu.

Eroğlu, 21 günlük yurtdışı hareketlilik faaliyeti, hem katılımcılara hem de proje ortağı okullara önemli kazanımlar sağladığını vurgulayıp, "Katılımcılar Avrupa düzeyinde katıldıkları eğitim ve staj faaliyeti sonunda AB standartlarında eğitim alma ve Avrupa vatandaşlık bilinci geliştirme imkanına da sahip oldular“ dedi.