Yenilenebilir Enerji Sistemleri konulu Erasmus+ Projesi çerçevesinde Almanya’ya bir ziyaret gerçekleştiren proje ekibi, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na gözlemlerini paylaştı.
Ulusal Ajans tarafından finanse edilen Yenilenebilir Enerji Sistemleri konulu Erasmus+ projesi için Almanya’da teknik gezilerini ve seminerlerini tamamlayan 20 öğretmen döndü. Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde ve 3A Education & Servis kurumu ev sahipliğinde gerçekleştirilen projeye yenilenebilir enerji teknolojileri alanında derse girebilecek Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 12, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 6 ve Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 2 öğretmen katıldı.
Almanya’nın yenilenebilir enerji konusunda güçlü olduğu kuzey bölgesinde gerçekleştirilen eğitim ve inceleme gezilerinde; güneş ve rüzgâr enerjisi ile biogazdan enerji elde edilen tesislerde incelemelerde bulunulduğu öğrenildi. Seminer ve enerji fuarına katılan proje ekibi, yenilenebilir enerji hakkında bir uygulama maketi yaparak temmuz ayında projeyi tamamlayacak.
Yapılan çalışmaların yerelde Karaman’a, genelde de tüm ülkemiz için büyük katkıları olacağını belirten İl Müdürü Asım Sultanoğlu, daha temiz ve sağlıklı bir çevre için atık miktarı olmayan kaynaklardan elde edilen enerjinin dünyamızın geleceği için ne denli önemli olduğundan bahsetti.