Burdur'da Oğuz Eğitim Kurumları'na bağlı olarak faaliyet gösteren Özel Alpaslan Ali Can Koleji, ilkokul 4. sınıf, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik bursluluk sınavı düzenledi. Sınava, Burdur merkez ve merkeze bağlı köylerden 654 öğrenci katıldı.

Okul yönetimi, sınav sırasında okulun konferans salonunda velilere yönelik bilgilendirme ve tanıtım semineri organize etti. Seminerler, 4 ve 5. sınıflara ayrı, 6 ve 7. sınıflara ise beraber yapıldı. Okulun ortaokul kısmının müdürü Aydın Demirci, bursluluk sınavının 6'ncısını düzenlediklerini, sınava ilginin her geçen gün arttığını kaydetti.

Demirci, "Bursluluk sınavı ile öğrencilerimize yeni imkan ve fırsatlar sunuyoruz. İki oturum şeklinde yaptığımız ücretsiz olan bursluluk sınavlarına katılımı ve prosedürleri kolaylaştırmak için, internet ortamından ve telefonla kayıt sistemini uyduladık. Valilik oluru ile gerçekleştirdiğimiz bu sınavdaki gayemiz, okulumuzun eğitim ve öğretim imkanlarını tanıtmanın yanında, öğrencilerin tanışma ve kaynaşmalarını sağlamak istedik. Yaptığımız bu sınavla diğer bir gayemiz de tüm derecelendirmelerin test sınavları ile yapıldığı günümüzde, öğrencilere sınav tecrübesi kazandırıp, bilimsel düşünme ve analiz yapma yeteneklerini artırmak ve demokratik bir ortamda rekabet edebilme duygusunu ile ara sınıflara alacağımız öğrencileri belirlemek istedik. Sınavımıza katılan öğrencilere, çocuklarına destek veren veli, öğretmen ve okul idarecilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Müdür Demirci, bursluluk sınavı sonuçlarının 1 Nisan 2015 Çarşamba gününden itibaren okulun internet sitesinden açıklanacağını, sınav sonuçları belli olduktan sonra dereceye giren ilk on öğrenciye değişik oranlarda indirimler uygulanacağını sözlerine ekledi.

Bursluluk sınava katılan tüm öğrencilere, kalem kalemlik ve silgi hediye edildi.