Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, kurum personeline Kalite Yönetim Sistemi (KYS) eğitimi verdiklerini söyledi.

Verilen eğitimin sürdürülebilir kalkınma ilkeleri kapsamında olduğunu belirten Bolat, “Görevimiz çevreyi korumak ve yaşam kalitesi yüksek mekanlar oluşturmaktır. Kalite Yönetim Sistemi, standardının şartlarına uyarak etkinliğini sürekli iyileştirmek ve yasal şartlar doğrultusunda hizmet alanların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayarak memnuniyetlerini artırmaktır.” dedi.

Kalite Yönetim Sistemi eğitimcisi Hülya Bulut ise eğitimde bir kuruluşu kalite açısından yönlendiren ve kontrol eden KYS’nin başarıya ulaşmak için bütün ilgili tarafların ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini belirtti. KYS ile birlikte işlerin standart hale getirilmesinin, kişiye bağımlılığın en aza indirgenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bulut, yeni çalışanların uyum süresinin azaltılmasının, ölçülebilir, karşılaştırılabilir metrikler üzerinden değerlendirilmesinin yoğun olacağını sözlerine ekledi.