Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji 2015-2016 akademik yılı için burs sıralama sınavı, 4 Haziran Cumartesi günü okul binasında yapıldı.
Matematik, Türkçe ve İngilizce sorularının yer aldığı koleje giriş sınavı yoğun katılım ile iki oturumda gerçekleştirildi. Sınav sonuçları http://www.gau-americancollege.k12.tr/ web sayfasından, okul panosundan ve sekreterlikten duyuruldu.
Amerikan Koleji’nden yapılan açıklamada, burs sıralama sınavına katılan öğrencilerin öğrenci sayısının bu yıl yüzde 30 arttığı belirtilerek, sıralama sonucunda öğrencilere yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50, yüzde 25 eğitim bursları verileceği ifade edildi. Eğitim bursları dışında spor ve sanat alanında da başarı gösteren öğrencilere burslar verileceği vurgulandı. Ayrıca 2015-2016 eğitim öğretim yılında Amerikan Koleji’nin birçok başarıya imza atıldığı ifade edilirken, öğrencilere internet ortamında güvenli bilgi erişimi sağlandığı ve öğrencilerin eğitimdeki başarılarının yanında sosyal projeleriyle dikkat çektiği bildirildi. Akademik alanda yapılan sınavlarda Matematik, Türkçe, İngilizce, bilgisayar ve resim derslerinde yapılan uluslararası sınavlarda yüzde 100 başarı elde edildiği ifade edildi. Spor alanında da birçok başarıya damgasını vuran Amerikan Koleji öğrencileri, bu yılki okullar arası tüm müsabakalarda birçok branşta derece aldı. Basketbol, futbol, masa tenisi, atletizm ve eskrimde KKTC’yi Türkiye’de temsil ederek ülke tanıtımına da önemli katkılar sağladı.