Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu (ANADOLUFED) ile Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) irtibat bürosu törenle açıldı.

Açılışa, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, iş kadınları ve hayvan severler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, “Sadece insan değil hayvanların da bu dünyada yaşadıklarını bilerek onları yok saymayalım. Dar sokaklarda, caddelerde hayvan çok, onlar aç kaldıkları zaman evlere giriyorlar. Sokaklarda onları besleyen gönüllüler topluma da hizmet etmiş oluyor. Bunu için de devamlı desteklerinizi bekliyoruz.’’diye konuştu.

Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Başkanı Mete Betin ise katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birer konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de hayvan hakları ve sokak hayvanları konusunda olumlu her çalışmaya destek vereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu, Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’ne destek veren kişi ve kurumlara plaket verildi. Etkinliğin sonunda Erol Güncek-Buse Sezgin, Ritmo Latino Dans Akademi ile Yağmur Uysak ve ekibinin yaptıkları dans gösterileri beğeni ile izlendi.