Okulkuran Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri A.Ş, son yıllarda hızlı değişimlerin yaşandığı, beklentilerin giderek arttığı en önemli sektörlerden biri haline gelen eğitim alanında yatırım yapmak isteyenlere “Anahtar Teslimi Okul” projeleri sunuyor.
Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özgür Boza, okul açma ve okul kurmanın son dönemde yatırımcılara cazip geldiğini, özellikle bu alanda profesyonel hizmetlere ihtiyacın arttığını söyledi.
Sektörde, profesyonel deneyim olmadan yatırım yapan birçok gücün çok kısa bir süre sonra geri çekilmek zorunda kaldığına dikkat çeken Boza, eğitimin sektördeki tüm alanları kapsadığı göz önünde bulundurulursa, deneyim ve takibin ve dolayısıyla öngörme kabiliyetinin en önemli kıstas olduğunu unutmamak gerektiğini ifade etti.
Araziden, binaya, okul açılış törenine kadar özel okul açmak, özel okul kurmanın profesyonellik istediğini söyleyen Boza, Okulkuran Kurumsal Danışmanlık Hizmetler A.Ş. olarak bu bilinç ve güçle “Anahtar Teslimi Okul” projeleri sunduklarını kaydetti.
Mehmet Özgür Boza, son yıllarda giderek büyüyen eğitim sektöründeki yatırımlara ve eğitim sektörüne yatırımcı olmak isteyen güçlere, yatırımın karar anından, okulların eğitim öğretim zili çalana kadar olan sürede profesyonel ekibiyle tam bir danışmanlık hizmeti, proje taahhüttü sunmayı hedef edindiklerini belirterek, başarıyla tamamlanan ve halen süren okul projeleriyle de başarılarını kanıtladıklarını söyledi.
Sektörde ilk ve tek isim olarak ülke geneline ulaşabildiklerini vurgulayan Boza, "Yatırımcılar, eğitim sektörüne giriş kararıyla birlikte, lokasyon ve bina tespiti hatta temini yaptıktan hemen sonra; bir zaman tablosu oluşturmakta ve bina inşasına ve aynı zamanda okulun eğitim öğretime hazırlanmasına başlamaktayız. Bu, sektördeki en önemli kıstas zamanı iyi kullanmak ve iş sıralamasını dikkatli yapmaktan geçmektedir. Bu süreçte, istenilen şehrin, semtin dinamikleri doğrultusunda okul açılabilir yerlerin belirlenmesi, alanda yatırım yapacak güçlerin buluşturulması, alanında deneyimli ve başarı gösteren isimlerle akademik ve yönetsel hizmetlerin sunulması, projenin veya binanın dönüştürülmesi, okul ortamının istenilen kaliteye ulaştırılması verilen hizmetlerin başlıcaları olarak sıralanabilir" dedi.
Boza, ileriye dönük planlarını, "Özel okul kurmak, özel okul açmak, okulunu büyütmek isteyen her kurumun ihtiyacını karşılayacağı bir yapı olacağız. ‘Boza’dan Grup’ altında toplanan Okulkuran İnşaat, Okulkuran Gayrimenkul, Okulkuran Tekstil, Okulkuran Yemek, Okulkuran Servis, Okulkuran Akademi Şirketleri eğitimin hazırlık kısmındaki en güçlü isim olacak” sözleriyle özetledi.
Mehmet Özgür Boza, Okulkuran’ın çalıştığı alan ve yetenekleri de şöyle sıraladı:
"Türkiye’nin her köşesinde okul gayrimenkulünün sağlanması. İhtiyaç varsa, binanın Milli Eğitim Bakanlığı Standartlar Yönergesine uygun projelendirilip tadilatının ve tefrişatının yapılması. Resmi onayın alınması. Okul tanıtımı ve öğrenci kabul sürecinin yürütülmesi. Akademik ve yönetsel desteğin sağlanması."
Son yılların en hızlı ve en önemli sektörü haline gelen eğitim yatırımları alanında ayrıntılı bilgiye ’okulkuran.com’ adresinden den ulaşılabiliyor.