Samsun’un Bafra ilçesinde Mehmet Ulusar Anaokulu öğrencileri, Eko-Okullar Projesi kapsamında topladıkları mavi kapaklarla engellilere destek oluyor.

Anaokulu öğrencilerinin, Eko-Okullar Projesi kapsamında topladığı mavi kapaklar ile alınan tekerlekli sandalye, okul bahçesinde yapılan törenle teslim edildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Bafra Mehmet Ulusar Anaokulu öğretmeni Hatice Onur, açılış konuşmasında, "Okulumuzun 2013-14, 2014-15 eğitim öğretim yılında devam eden Eko-Okullar Projesi kapsamında okulumuzda geri dönüşüm ve atık konuları işlenmektedir. Bu yıl çocuklarımızla birlikte mavi kapak kampanyası başlatarak bir engellinin engelini aşmasına biz de destek olmak adına bu kampanyayı yürütmüş bulunmaktayız. Sizin için altı üstü bir kapak, onlar için ise her kapak bir adım demek. Mavi kapak kampanyasına destek olan tüm velilerimize ve bilinçli çocuklarımıza huzurunuzda teşekkür ediyoruz. Engellilerin engelinin ortadan kaldırmak için almış olduğumuz tekerlikli sandalyeyi Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Murat Ceylan’a teslim ediyoruz. Onunla beraber engelli kardeşimiz Hasan Özmanki’ye takdim ediyoruz. Hayırlı olsun." dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Başkanı Murat Ceylan ise "Bu anlamlı kampanya ile alınan tekerlekli sandalyeyle engelli kardeşimizin engelini bir nebze yok ettiğiniz için Bafra Mehmet Ulusar Anaokulu idarecileri, öğretmenleri, kendileri küçük yürekleri büyük minik öğrencilerimize ve velilerine teşekkür ederim." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra anaokulu öğrencileri, tekerlekli sandalyeyi karşılarında oturan doğuştan engelli Hasan Özmanki’nin yanına getirdi. Özmanki’nin annesi oğlunu sandalyeye koyarken oldukça duygulandı.

Programda ayrıca Mehmet Ulusar Anaokulu Müdürü Saadet Ertürk, Müdür Yardımcısı Emine Sivri, öğrenciler ve veliler hazır bulundu.